- MALZEMELER:
500 GR KUZU KUŞBAŞI
1 EKŞİ ELMA
1 SOĞAN
4 ORTA BOY PATATES
2 ORTA BOY HAVUÇ
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE
2YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, KEKİK
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE ETLERİ PİŞMESİ İÇİN DÜDÜKLÜ TENCEREYE ALIYORUZ. İÇİNE BİR EKŞİ ELMA BİR SOĞAN SOYUP İKİYE BÖLÜP ATIYORUZ. (BU İŞLEM HEM YEMEĞİMİZİN KISA SÜRELİ PİŞMESİ İÇİN HEMDE ETİN KÖTÜ KOKUSUNU ALMAK İÇİN) ETİN ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU KOYUP DÜDÜKLÜYÜ KAPATIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLADIĞINDA 25 DK PİŞİRİYORUZ. ETLERİMİZ DÜDÜKLÜDE HAŞLANIRKEN PATATES VE HAVUÇLARIMIZI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIP KIZARTIYORUZ.
PİŞEN ETLERİMİZİN SUYUNU SÜZÜP TENCEREDE KAVURUYORUZ. KAVRULAN ETLERİMİZE SALÇALARI VE BAHARATLARI EKLEYİP ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KOYUYORUZ. İKİ FIKIR KAYNATIYORUZ. (BURADA ETİN KENDİ SUYUNUDA KOYABİLİRİZ)KIZARTTIĞIMIZ PATATES VE HAVUCU BEZELYEYLE KARIŞTIRIP TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ.ÜZERİNE KAYNAMAKTA OLAN ETLERİ DÖKÜP FIRINA VERİYORUZ. 220 C FIRINDA YARIM SAAT PİŞİRİYORUZ. HEMEN SERVİS YAPIYORUZ. AFİYET OLSUN...
26 Mart 2009 Perşembe
ORMAN KEBABI
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
nurcancım siteni takipteyim.çok güzel şeyler yapıyorsun.ellerine sağlık.
çok teşekkür ederim bi dahaki yorumuna adınızıda yazarsanız sevinirim. yorumunuz için sizinde elinize sağlık...
ayyyy nurcan harikasın
bazen keşke bende evde olsam diyorum
ya ismim çıkmamış ilk adsız ben değilim ama
TEŞEKKÜR EDERİM ADSIZ... EVDE OLMAK ÇOKDA İÇ AÇICI DEĞİL İNAN. OĞLUŞUM İÇİN HERŞEYE DEĞER GENEDE... TARİFLERİN GENELDE PRATİK YAPIMLARINI YAZIYORUM Kİ ÇALIŞAN HN LAR (BENDE ÖNCEDEN ÖLEYDİM) ZAMAN SORUNU OLDUĞU ZORLUK ÇEKMEDEN YAPABİLSİNLER. EV HANIMLARININDA PRATİKLİĞE HAYIR DİCEKLERİNİ SANMIYORUM :))) EMİNİM SEN ÇOK DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPIYORSUNDUR. TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM KOLAY GELSİN İYİ ÇALIŞMALAR...
İNCİ TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL YORUMLARINA...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...