BİZİM SÜLALEDE PATENTİ ANNEMDE KABUL EDİLEN BU TATLININ TARİFİNİ VERMEK İÇİN ACELE ETTİM. ANNEM DİYE DEMİYORUM, KİMSE HAYIR DİYEMEZ BAKLAVASINA :))
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
- 1,5 PK MARGARİN
- 5 YUMURTA SARISI
- YARIM BARD SIVI YAĞ
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 1,5 SU BARD YOĞURT
- ALDIĞI KADAR UN
ARASINA DÖVÜLMÜŞ FINDIK İÇİ
AÇMAK İÇİN BUĞDAY VE MISIR NİŞASTASI KARIŞIMI
ÜZERİNE YARIM KG MARGARİN+TEREYAĞ+ 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
ŞERBETİ İÇİN
- 1,5 KG TOZ ŞEKER
- 1 KG SICAK SU
- YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİYLE YUMUŞAK KIVAMLI HAMUR YOĞRULUR. 1 SAAT KADAR DİNLENDİRİLİR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIR.
NİŞASTA YARDIMIYLA TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR. ARALARINA NİŞASTA SERPEREK 5 YUFKA ÜST ÜSTE KOYUP TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUFKALAR AÇILIR. HER BEŞ YUFKADA BİR DÖVÜLMÜŞ FINDIK SERPİLİR.
BÜTÜN HAMUR BİTİNCE İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE KESİLİR. ÜZERİNE YAĞ KIZDIRILIR. HERYERİNE EŞİT OLARAK DÖKÜLÜR.
180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR ARDINDAN DERECE 125 E İNDİRİLEREK 1 SAAT DAHA PİŞİRİLİR.
BAKLAVA PİŞERKEN ŞERBET MALZEMELERİ TENCEREYE ALINIR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.
BAKLAVADA ŞERBETTE SOĞUĞA YAKIN ILIKKEN ŞERBETİ DÖKÜLÜR. ŞERBETİ ÇEKİNCE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
5 yorum:
Anneciğinin ellerine sağlık canım..
Mutlu bayramlar canım...
Nefis gerçekten annenin elleri dert görmesin. Ben elde açmayı beceremiyorum hazır baklava yufkasından yapıyorum. Ev baklavasının tadı bir başka oluyor.
PEMBE TATLAR ASLICIM, TEŞEKKÜR EDERİM CANIM... SİZLERİNDE GEÇMİŞ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...
MAHPERİ, BENDE HER BAYRAM BAKLAVAMI ANNEMLE BİRLİKTE YAPIYORUM. AMA YAPILABİLİR KOLAYLIKTA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. EMİNİM SENDE ÇOK GÜZEL YAPARSIN... SEVGİLER...
anneciğimizin ellrine sağlık sanada başarılar:)))
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...