- 4 YUMURTA
- 4 FİNCAN TOZ ŞEKER
- 1 FİNCAN SÜT
- YARIM FİNCAN SIVI YAĞ
- 6 FİNCAN UN
- 1 PK KABARTMA TOZU
ARA KREMA İÇİN
- 2 SU BARD SÜT
- 4 YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 SU BARDAĞINDAN AZ TOZ ŞEKER
- 1 PK VANİLYA
- ÇEYREK PK MARGARİN
ÜZERİNE PAKETTEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ KREM ŞANTİ
80 GR BİTTER ÇİKOLATA
80 GR BEYAZ ÇİKOLATA
YAPILIŞI
PANDİSPANYA İÇİN YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER VE ARDINDAN KURU MALZEMELER KATILIP KEK HAMURU HAZIRLANIR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA İKİYE BÖLÜNÜR. KALP ŞEKLİNDE KESİLİR.
ARA KREMA İÇİN MARGARİN VE VANİLYA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR. MUHALLEBİ PİŞİRİLİR. MARGARİN VE VANİLYA İLAVE EDİLİP MİKSERLE ÇIRPILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.
PASTAMIZIN YANLARI İÇİN ÇİKOLATALAR BENMARİ USÜLÜ ERİTİLİR. KALP ŞEKLİNİ VERDİĞİMİZ KEKLERİN ARASINA ARA KREMADAN BOLCA SÜRÜLÜR. ÜZERİNE KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR. PASTAMIZIN ETRAFI KADAR YAĞLI KAĞIT KESİLİR. ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATA YAĞLI KAĞIDA SÜRÜLÜR. PASTAMIZIN ETRAFI YAĞLI KAĞITTAKİ ÇİKOLATAYLA SARILIR. DOLABA KONUR. 3-5 DK SONRA KAĞIT YAVAŞÇA ÇIKARILIR. PASTAMIZIN ÜSTÜ KREM ŞANTİ İLE SÜSLENİR. BEN SÜSLEMELERDE NAR, RENKLİ PASTA SÜSÜ VE KÜÇÜK TOP ÇİKOLATALAR KULLANDIM. SİZ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERDE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ...
4 yorum:
Canım çok merak ediyordum ellerine sağlık...
Beyazıda ayrı bir şık olmuş:))
Cok guzel olmus ellerine saglik! Katilim icin cok tesekkur ediyorum. Baska pastalarda beklerim ona gore:)) Hollandadan sevgiler.
PEMBE TATLAR... ASLICIM TEŞEKKÜR EDERİM... GÖRÜNTÜ OLARAK BEYAZINI BENDE BEĞENDİM AMA BİTTER MANYAĞI BİRİ OLARAK ONUN TADI DAHA HOŞ GELDİ NEDENSE:))
DÜŞ BAHÇESİ EN KISA ZAMANDA GELİCEM İNŞ..
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...