BULGUR PİLAVINI HERKES ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE YAPAR. ASLINA BAKARSANIZ DOĞAÇLAMA CANINIZ NE İSTERSE KOYDUĞUNUZDA KALDIRABİLECEK BİR LEZZET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM... BENDE BU SEFER YAPARKEN, NOHUT, HAVUÇ VE MANTAR KOYDUM. NASILMI? İŞTE BÖYLE...
MALZEMELER
- 1 SU BARD PİLAVLIK BULGUR
- 1 ORTA BOY SOĞAN
- 1 ORTA BOY HAVUÇ
- 5-6 AD MANTAR
- 1 ÇAY BARD HAŞLANMIŞ NOHUT
- 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES BİBER SALÇASI KARIŞIMI
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- İSTENİLEN MİKTARDA SIVI YAĞ
- TUZ, NANE, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER
YAPILIŞI
PİLAV TENCERESİNE YAĞLAR VE MİNİK DOĞRANMIŞ HAVUÇ ALINIR. ARDINDAN SIRASIYLA SOĞAN, MANTAR DA İLAVE EDİLEREK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR. YIKANMIŞ BULGURLARDA İLAVE EDİLİP BİRAZ KAVRULDUKTAN SONRA SALÇA VE BAHARATLAR EKLENİP YETERİNCE SICAK SU İLAVE EDİLİR. NOHUTLAR EKLENİP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR. 10-15 DK DEMİNİ ALDIKTAN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
6 yorum:
ayy bayılırım yanınada ayran oh mis gibi olur ellerine saglık canım..
Ben her halini çok severim ellerine sağlık canım...
BENDE ÇOK SEVEREK YİYORUM SEVİL:) AYNI FİKİRDEYİM AYRANLA SÜPER OLUYOR:) TEŞEKKÜRLER CANIM...
ASLI TEŞEKKÜR EDERİM...
MERHABA Canımcım;
50. Ev sahibemiz olan http://nursen-yemek.blogspot.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ..
Sevgilerimle SEVİL SAHİN
SEVİL'CİM RİCA EDERİM... BEN ÇOK SEVİYORUM ETKİNLİKLERE KATILMAYI SEVE SEVE KATILDIM... HER ZAMANDA DEVAM EDECEĞİM... GÖRŞ
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...