- 4 YUMURTA
- 4 FİNCAN TOZ ŞEKER
- 1 FİNCAN SÜT
- YARIM FİNCAN SIVI YAĞ
- 6 FİNCAN UN
- 1,5 PK KABARTMA TOZU
- KAKAO
KREMA İÇİN
- 2 SU BARD SÜT
- YARIM SU BARD TOZŞEKER
- 4 YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 PK VANİLYA
- YARIM PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILACAK)
ÜZERİNE
- 1 PK ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE PİŞİRİLMİŞ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN SIVI MALZEMELERİ DAHA SONRA KURU MALZEMELERİ İLAVE EDİP KEK HAMURUMUZU FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜYORUZ. 175 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ YAPIP SOĞUTUYORUZ. KREM ŞANTİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.
KEKİMİZİ İKİYE KATLAYIP YUVARLAK KESİYORUZ. SÜTLE ISLATIP ARASINI VE ÜZERİNİ HAZIRLADIĞIMIZ KREMAYLA KAPLIYORUZ.
KREMAYLA KAPLADIĞIMIZ PASTAMIZIN ÜZERİNİ PİŞİRİP SOĞUTTUĞUMUZ ÇİKOLATA SOSUYLA KAPLIYORUZ.
ARTAN ÇİKOLATA SOSUNA KALAN KEKLERİMİZİ KOYUP YOĞURUYORUZ. KÜÇÜK TOPLAR YAPIP PASTAMIZI BU TOPLARLA SÜSLÜYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. İNCİ ŞEKERLERİ SERPİP DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
12 yorum:
Kuzenin iyi ki başının etini yemiş bu güzel tarif çıkmış ortaya ve benim etkinliğimde 15 numara ile yer buldu. Ellerine emeğine sağlık canım. Sevgiyle kal...
Estergonyeşil, çok tatlısın:) Ben teşekkür ederim canım...
böyle kaloriye can kurban:)))
ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.sevgiler
ellerine sağlık ablacımm çookk güzel bir pasta:))
UĞUR BÖCEKLERİM :))
FİLİZ, TEŞEKKÜR EDERİM. YORUMUNUZA VE ZİYARETİNİZE ÇOK SEVİNDİM. BENDENDE SEVGİLER...
KALPKURABİYE, CANIM SAĞOL BEĞENMENE SEVİNDİM... ÖPÜYORUM...
pasta super gorunuyor
ellerinize saglik
akrabalariniz cok sansli
www.yenitadlar.blogcu.com
YENİ TADLAR, TEŞEKKÜR EDERİM. UMARIM ONLARDA ÖYLE DÜŞÜNÜYORLARDIR:) PASTA YERKEN HEPSİ MUTLU OLUYORLARDIR...
ZİYARETİNİZ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ.YİNE BEKLERİM... SEVGİLER...
Senin de ellerine saglik arkadasim.... Cikolatali pastan, ye beni ye beni diye bagiriyor.... Bir dilim aldim.... Sevgilerimle,
münster, afiyet olsun:) grşmek üzere...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...