BU TARİFİN BAŞKA ADI VARMI BİLMİYORUM. AMA BİZ HAMSİ DOLMASI DİYORUZ. BALIĞI DEĞİŞİK NASIL PİŞİREBİLİRİM DİYORSANIZ DENEMENİZİ ÖNERİRİM.
MALZEMELER
- YARIM KG HAMSİ (KILÇIĞI AYIKLANMIŞ)
- 1 AD BÜYÜK BOY SOĞAN (RENDELENMİŞ)
- YARIM DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
- 1 YUMURTA
- YETERİNCE UN VEYA MISIR UNU
- TUZ
YAPILIŞI
YUMURTAYI ÇIRPALIM. YARISINI AYIRALIM. SOĞAN, MAYDONOZ VE TUZ İLE KARIŞTIRIP İÇ HARCI HAZIRLAYALIM.
HAMSİLERİ TUZLAYALIM. İKİ HAMSİNİN ARASINA SOĞANLI HARÇTAN KOYUP ÖNCE YUMURTAYA ARDINDAN UNA BULAYALIM. KIZGIN YAĞA ATIP KIZARTALIM. YANINDA SALATAYLA SICAK SERVİS EDELİM. AFİYET OLSUN...
2 yorum:
Hımmm değişikmiş Nurcan balık diyince açılıyor benim gözler bende böyle yapıyorum ama arasına birşey koymadan iki hamsiyi birleştirip kızartıyorum ellerine sağlık öpüyorum
İNCİ, BU ŞEKİLDE YAPTIĞINDA, İÇİNDE SOĞAN VE MAYDONOZ OLDUĞU İÇİN TADI, HAMSİ KÖFTESİ GİBİ BİŞEY OLUYOR. DAMAK TADINA UYARSA DENEMENİ ÖNERİRİM... BENDE ÖPÜYORUM SENİ VE CEROŞU...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...