EMİNE BEDER'İN NEFİS TARİFLERİNDEN BİRİ DAHA. BENİM GİBİ HİNDİSTAN CEVİZİ AROMASINI SEVENLER İÇİN BİREBİR...
BEN BU TATLIMDA SİNANGİLDEN GELEN UNLARIMDAN HİNDİSTAN CEVİZ AROMALI KEK UNUMU KULLANDIM. DOLAYISIYLA KABARTMA TOZU KOYMADIM. AŞAĞIDA NORMAL TARİFİ VERİYORUM. BELİRTMEK İSTERİM UNUMDAN ÇOK MEMNUN KALDIM. HİNDİSTAN CEVİZLİ UNUN AROMASI SADECE KEKLERDE DEĞİL, KURABİYE VE TATLILARDA NEFİS... TAVSİYE EDERİM...
TARİF Mİ? HEMEN AŞAĞIDA...:)
MALZEMELER
- 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
- 1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
- 1,5 ÇAY BARD HİNDİSTAN CEVİZİ
- 1 PK KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ İÇİN
- 3,5 SU BARD TOZ ŞEKER
- 3 SU BARD SICAK SU
- ÇEYREK LİMON
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ŞERBET MALZEMELERİNİ TENCEREYE ALIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
HAMURU İÇİN, UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDEREK ELE YAPIŞMAYAN KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİYORUZ. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP FIRIN TEPSİMİZE DİZİYORUZ. YUMURTA SARISI SÜRÜP 175 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. ILINMAYA BIRAKIYORUZ.
ILIK ŞERBETİ, ILIK TATLIMIZLA BULUŞTURUP ŞERBETİNİ ÇEKENE KADAR BEKLİYORUZ. ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİYLE SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
8 yorum:
Uzun zaman oldu yemeyeli! Ellerine saglik, nefis gorunuyor.
ellerine sağlık tatlım bende çok severim hintpareyi...
*****
bu ay YE ETKİNLİKLERİnin ev sahibeliğini ben yapıyorum..Davet yemekleri konulu etkinliğime katılımını bekliyorum ....
İsim olarak ilk defa duydum lakın tarif tanıdık ..
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgilerle...
SELMA'CIM GEL CANIM BEN SANA YAPIP YEDİREYİM:) GRŞ TATLIM...
BİRSEN SENDE BENDENSİN BİLİYORUM. TATLI CANAVARI:) CANIM SAĞOL...
ETKİNLİĞİNE ELBETTEKİ KATILACAĞIM... EN YAKIN ZAMANDA GELİYORUM:) ÖPT CANIM...
SEVİL'CİM EVET TARİF TANIDIK ŞEKERPARENİN HİNDİSTANLISI:)) AMA LEZZET ÇOK GÜZEL. ŞERBETLİ TATLILARI SEVİYORSANIZ DENEMENİ TAVSİYE EDERİM. SEVGİLER...
canım ellerine saglık
afiyet bal olsun
sevgiler
SEVİL'CİM BENDEN DE SANA SEVGİLER...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...