BİR KAÇ GÜNDÜR YOĞUNUM. BLOĞUMA VAKİT AYIRAMADIM. DÜN KANDİLDİ. HERKESİN GEÇMİŞ KANDİLİ MUBAREK OLSUN...
BU TARİFİMİ YE#52 DAVET YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ BİRSEN ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM.
MALZEMELER
- 8 PARÇA SARMALIK BİFTEK (İNCELTİLMİŞ)
- 100 GR MANTAR
- 1 AD KURU SOĞAN
- 2 DİŞ SARIMSAK
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZIBİBER, KEKİK
- 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 50 GR MARGARİN
- YETERİNCE SICAK SU
YAPILIŞI
MANTARLARI İNCE İNCE KIYALIM. SOĞANLARIDA MİNİK MİNİK DOĞRAYALIM. TUZ VE KARABİBERLE KARIŞTIRALIM. ETLERİN İÇİNE KOYUP SARALIM. AÇILMAMASI İÇİN KÜRDANLA TUTTURALIM.
TAVADA MARGARİNİ ERİTİP ETLERİ KIZARTALIM. DÜDÜKLÜ TENCEREYE KIZARAN ETLERİMİZİ ALALIM. TAVADAKİ YAĞA SALÇAYI VE BAHARATLARI İLAVE EDİP SICAK SU İLAVESİYLE SOS HAZIRLAYALIM.
DÜDÜKLÜ TENCEREYE SOSU VE DOĞRADIĞIMIZ SARIMSAKLARI ALIP KAPAĞINI KAPATALIM. KAYNAMA SESİ GELİNCE 30-35 DK PİŞİRELİM.
ARZUYA GÖRE, PİLAV VE KAVRULMUŞ MANTARLA SERVİS EDELİM... AFİYET OLSUN...
8 yorum:
Çok hoş bir yemek olmuş,ellerinize sağlık.Sevgi ve saygılarrrrr....
nuralpcim ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Canım,
ellerine sağlık. Görüntüsü çok güzel. Düdüklü tencerede pişmesi çok ilginç.O nedenle sanki ağız da dağılacak kadar yumuşak bir görüntüsü olmuş.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık balımm nefis görünüyor:) hmmmhmmmmhmmmm :))
ANNEMİNELİ, TEŞEKKÜRLER...
SEVİL'CİM TEŞEKKÜR EDERİM CANIM...
BÜLBÜLÜNYERİ, TEŞEKKÜR EDERİM. CANIM EVET BENDE YUMUŞACIK PİŞMİŞ BİR ET İÇİN DÜDÜKLÜDE PİŞİRMEYİ TERCİH ETTİM. DÜDÜKLÜ TENCERE, AYRICA DAHA ÇABUK PİŞMESİNİ SAĞLADI. TAVSİYE EDERİM... SEVGİLER...
DENİZ'CİM SAĞOL CANIM BENİM :))
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...