- 3 YUMURTA
- 1 ÇAY BARD TOZ ŞEKER
- 1 ÇAY BARD İRMİK
- 1 ÇAY BARD SÜT YADA YOĞURT
- 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 1 PK VANİLYA
- ALDIĞI KADAR UN (BOZA KIVAMINDA OLACAK)
ŞERBETİ İÇİN
- 3 SU BARD TOZ ŞEKER
- 3 SU BARD SICAK SU
- BİR İKİ DAMLA LİMON SUYU
SÜSLEME İÇİN
- PASTA SÜSÜ ŞEKERLERİ
- HİNDİSTAN CEVİZİ
- YETERİNCE KAKAO
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER TENCEREYE ALINIR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 6 DK KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.
KEK İÇİN TOZ ŞEKER VE YUMURTA ÇIRPILIR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA KURU MALZEMELER İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR. 175 C FIRINDA PİŞİRİLİR.
SICAK TATLIYA SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR. ŞERBETİ ÇEKMESİ BEKLENİR. BİR BARDAK YADA YUVARLAK BİR KALIP YARDIMIYLA TATLI KESİLİR.
KENARLARDAN ÇIKAN PARÇALARDAN AZ BİR KISMI BEYAZ OLARAK AYRILIR. KALAN KENAR PARÇALARINA KAKAO İLAVE EDİLİP YOĞRULUR. ÇIKARDIĞIMIZ YUVARLAK SAYISI KADAR TOPLAR YAPILIP BASTIRILIR TATLININ ÜZERİNE KONUR.
AYIRDIĞIMIZ BEYAZ KENARLARA HİNDİSTAN CEVİZİ İLAVE EDİP YOĞRULUR. TATLI SAYISI KADAR MİNİK TOPLAR YAPILIP HİNDİSTAN CEVİZİNE BULAYIP TATLILARIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİR. PASTA SÜSÜ ŞEKERLERİYLE SÜSLENİR. AFİYET OLSUN...
NOT: BEN TATLILARIMI SU BARDAĞIYLA KESTİM. BU ŞEKİLDE 8 AD TATLI ELDE ETTİM. AMA YERKEN BİR KİŞİ İÇİN OLDUKÇA BÜYÜK BİR PORSİYON OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM. SİZ PORSİYONLARI KÜÇÜLTMEK İSTERSENİZ ÇAY BARDAĞI YARDIMIYLA KESİN... BÖYLECE TATLI SAYINIZDA ÇOĞALACAKTIR.
20 yorum:
Bu tatlıdan bende yapmıştım gerçelten harika bir lezzet...
Ellerine sağlık canım
Çok harika görünüyor elinize sağlık.Sevgiler.
Canım,
ellerine sağlık. Çok şık bir görüntü olmuş. Sevgiyle kal.
tatlım ellerine sağlık üstündeki minik toplarda çok akıllıca:))) öpüyorum tatlım iyi hafta sonları...
Ne güzel bir görüntü bu ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
ASLI'CIM TEŞEKKÜR EDERİM.BİZDE SEVEREK YEDİK...
MİNE, TEŞEKKÜRLER. GÖRÜNTÜYÜ BEĞENMENE AYRICA SEVİNDİM...
BÜLÜLÜNYERİ, TEŞEKKÜR EDERİM CANIM. GÖRÜNTÜ KONUSUNDA BEĞENİ ALMAK BENİ MUTLU ETTİ...
BİRSEN'CİM TEŞEKKÜR EDERİM. BEĞENMENE SEVİNDİM. TOPLAR İYİ FİKİR DİMİ:)
SEVİL, TEŞEKKÜRLER. ALAH HEPİMİZİN SOFRALARINA HALİL İBRAHİM BEREKETİ VERSİN... SEVGİLER...
selam hayırlı cumalar Nuralp kardeşim bu tatlı Sofra dergisinin eski bir sayısında çıkmıştı bende o zamanlar Sofra abonesiydim görüntüsü çok hoşuma gitti hemen denedim vee tadıda görüntüsü kadar güzel gerçekten arasıra yapardım eskiden ama unuttum çok zaman oldu yapmayalı şimdi sen aklıma düşürdün yakında yaparım inşaallah eline sağlık sunum değişik ve şık olmuş sevgiler
çok cici olmuş ellerine sağlık tatlımm..
süpersin yine arkadaşım benim.ellerine sağlık
Görüntü tatlı isteğini dahada arttırıyo insanın. Ellerine sağlık.
Papatya68 teşekkür ederim. Evet size aynen katılıyorum. İyi haftasonları...
DENİZ'CİM TEŞEKKÜR EDERİM...
BEYHİNKOS O SENİN SÜPERLİĞİN:))
MAHPERİ, İŞTAH DEME BANA:( BUGÜNLERDE GENE ALDI BAŞINI GİDİYOR İŞTAHIM. AY ŞU CANI HİÇ BİŞEY İSTEMEYEN ZAYIF İNSANLARA NASIL ÖZENİYORUM ANLATAMAM. CANIMIN HER İSTEDİĞİNİ YAPIP YEMESSEM OLMUYO:) KİLOLARDA YERİNDE SAYMIYO HALİYLE:( GENE BERBAT REJİMLİ GÜNLERE GİRMEME AZ KALDI... YAZA FORMDA GİRMEM LAZIM... ÜHÜÜÜ... YAZIK BANAA...
inanılmaz leziz görünüyor.. zaten kakao ve irmik bir arada nefis oluyor.. yapılacaklar arasına aldım gitti... sevgiler..
Sevgi, kolay gelsin canım:) sevgiler bendende...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...