- 1 kg süt danası sırt etinden (antrikot) yapılmış kıyma (köftenin özelliği bu kıyma)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat
- 1 ad kuru soğan rendesi
YAPILIŞI
Kıyma tuz ve karbonat iyice yoğrulur. En az 1-2 saat dinlendirildikten sonra kuru soğan rendesi ilave edilip tekrar yoğrulur. Şekil verilip ızgarada pişirilir. Arzuya göre pilav ve patates kızartmasıyla servis edilir. Afiyet olsun...
Evde pişirmenin en kolay, kokusuz ve "normal" yolu elektrikli ızgaralar. Oda yoksa teflon tavada yağsız pişirmenizi öneririm...
PİYAZ
İnegöl köftenin yanında olmassa olmazı piyazdır... (ben kuru fasülye sevmediğim için pek tercih etmem :) ) Ama madem konumuz inegöl köfte tam olarak hakkını verelim dedim :)
MALZEMELER
- 1 su bard haşlanmış kuru fasülye
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 küçük havuç rendesi (isteğe bağlı)
- Çeyrek demet kıyılmış maydonoz
- 1 haşlanmış yumurta
- zeytinyağ
- limon suyu
- tuz
YAPILIŞI
Servis tabağımızın en altına kuru fasülyeleri yerleştirilir. Üzerine piyazlık doğranmış soğan yerleştirilir. Üzerine kıyılmış maydonoz konur. Kenarlarına havuç rendesi ve en son üzerine yumurta dilimleriyle süsleme tamamlanır. Tuzu, limon suyu ve zeytinyağı üzerine gezdirilir. Servis edilir. Afiyet olsun...
NOT: Kış mevsiminde domates salatalık kullanmadığım için tercih etmedim. Yazın bunları kullanarak süsleme yapıyorum...
14 yorum:
köfte ve piyaz en sevdiğim ikili.. ellerine sağlık canım..
Ben de bi kere yerinde yemiştim bu köfteden. Pek leziz görünüyor doğrusu.
Ellerinize sağlık.
NOT: Yazımın yarısını yayınlayıp devamına link vererek yayınlayabilirsiniz:)
Merhaba; inegöl köfteyi ben de çok severim. Bir yerde köfteye konulacak karbonatın bir kaç damla limonla köpürtülmesinin köftedeki karbonat kokusunu alacağını okumuştum, belki zaten koku olmuyor diyeceksiniz ama inanın ben evde yapılan inegöl köftede ve karbonatlı poğaça vs. o kokuyu alıyorum.
Kolaylıklar...
Ellerine sağlık. Enfes görünüyor. Bende hiç denemedim inegöl köfte. Denemek lazım. Sunumlarda her zamanki gibi mükemmel.
SEVGİ, TEŞEKKÜRLER...
PAPATYA, TEŞEKKÜR EDERİM...
BEDİA, HAKLI OLABİLİRSİNİZ. AMA BEN İNEGÖL KÖFTE YAPAN KİŞİDEN BU ŞEKİLDE ÖĞRENDİM. SİZİN DEDİĞİNİZ BİR KAÇ DAMLA LİMON KOYMAKLA BİR AKSİLİK YAŞANACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM. OLABİLİR NEDEN OLMASIN... ÖNERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SEVGİLER...
MAHPERİ, CANIM SAĞOL. BEĞENMENE SEVİNDİM...
nurcaaaan vallahi bir yutkundum resimleri görünce. bir inegöllü olaraktan ellerine sağlık diyorum arkadaşım mis mis hatta misler ötesi görüntü:))) bilmem anlatabildim mi
nefis görünüyor ellerinize sağlıkkkk.....
BEYHAN, ÇOKMU ÖZENDİN SAHİDEN... KIYAMAM YAZIK SANA... AMA SEN O KA ET SEVMEZDİN NOLDU SANA :)) ÖPT SENİDE DEFNOŞUDA...
FİLİZ, TEŞEKKÜR EDERİM...
karbonat yerine kabartma tozu kullanılabilinirmi?
Adsız, köftede kabartma tozu hiç denemedim hiçde duymadım. Karbonat kullanmak daha mantıklı, ama illa denicem dersen bişey diyemeyeceğim...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...