7 Nisan 2010 Çarşamba

ŞARLOT PASTA


Adına şarlot pasta da kümbet pastada deniyor aslında. Mahperi'nin sitesinde görüp şeklini çok beğendiğim bu pastayı, halamın kızına bebek hayırlamaya giderken yapıp götürdüm. Yapımı biraz zahmetli olsada görünüm herşeye değiyor bence. Yemedim ama eminim tadıda değiyordur...:)
Şeklini Mahperi'den aldığım bu pastanın tarifini, Aslı ve Selmanın adını sen koy etkinliği için kendime göre değiştirdim. Pastamı etkinlik için pembe düşbahçesine gönderiyorum.


MALZEMELER
KEK İÇİN
  • 4 Yumurta
  • 4 fincan toz şeker
  • 1 fincan süt
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 3 fincan buğday nişastası
  • 3 fincan un
  • 1 pk kabartma tozu
  • Kek hamurunun yarısına yetecek kadar kakao

RULO PASTA KREMASI İÇİN

  • 1,5 Su bard süt
  • 1 çay bard toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr bitter çikolata

İÇ KREMA İÇİN

  • 1 kg süt
  • 1 su bard un
  • 1 su bard toz şeker
  • 50 gr margarin
  • 1 pk vanilya

DİĞER MALZEMELER

  • Muz
  • 1 çay bard süt+1 yemek kaşığı nescafe

YAPILIŞI

Öncelikle pastamızın ilk aşaması olan rulo pastamızı yapıyoruz. Kek hamurumuz için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından sıvı malzemeleri ve ardından kakao hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.

Hamurun yarısını ayırıp kakao ilave ediyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aşağıdaki fotodaki gibi iki kek hamurunu döküyoruz. 175 C fırında 15 dk kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca yağlı kağıtla birlikte sarıp soğumaya bırakıyoruz.

Rulo pastamızın kreması için çikolata hariç diğer malzemelerle muhallebi pişiriyoruz. Ocaktan alınca çikolatayı ilave edip çırpıyoruz. Soğuyan kekimize bu kremayı sürüp rulo sarıp buzdolabında en az 3 saat dinlendiriyoruz. (ben bir gece dinlendirdim)

Dinlenen rulo pastamızı birer cm kalınlığında dilimliyoruz. Yuvarlak çukur bir kaba streç film seriyoruz. Pasta dilimlerini, fotodaki şekilde kabın etrafına mümkün olduğunca aralık bırakmadan diziyoruz. Süt ve nescafe karışımıyla ıslatıyoruz.

İç kremamız için gerekli malzemeleri tencereye alıp pişiriyoruz. Pişen kremamızı soğutmadan kabımıza bir kat krema bir kat muz dilimleri olarak döküyoruz. Üzerine kalan rulo dilimlerini yerleştirip soğuması için dolapta en az bir gece dinlendiriyoruz.

Soğuyan pastamızı ters çevirip servis kabımıza alıyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...

19 yorum:

aydilber dedi ki...

çok uğraştırıcı ama bencede denemeye değer.ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

nuralppppp elim ayağım titredi pastayı görüncee.ley ley canım çok çektiiii:p elimde telefon bacım eşimi arıyorum şuan eksık malzemeler var.alsın gelsın aksama bende yapcam hemen:p

kalpkurabiye dedi ki...

canım emeğine sağlık müthiş görünüyor bir şarlot pasta denemedim birde zebra kek sıradalar:))

Adsız dedi ki...

harika gözüküyorr canım ellerinize sağlık. denenecekler listeme aldım en kısa zamanda deniecem inşallah sevgiler.

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

Canım ellerine sağlık harikasın sen ya:))

B ne kadarc harika bir pasta böyle ayrıca katılım için çok teşekkür ediyorum canım sevgiler:)

aydilber dedi ki...

ne kadar zahmetli ve yapmaya değer bir pasta ilk fırsata deniyicem .elerinize sağlık

BERRİN dedi ki...

Arkadaşım süper bir şey olmuş bu pasta.Harikasınnnnnn..Ellerine sağlıkkk :))))

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Ne kadar guzel olmus boyle!!! Harika, keske tadina bakma imkanim olsaydi:)

Ellerine saglik, tarifini not ettim. Katilim icin tesekkurler!!!!

Unknown dedi ki...

Mükemmel bir pasta olmuş. Ellerine sağlık

Pembe Dusbahcesi dedi ki...

Merhabalar...

Etkinliğimizde bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz...

Sevgiler...

baskaya_81 dedi ki...

süper görünüyor şuanda kekini pişirdim soğumasını bekliyorum sabırsızlıkla.
yaptıkdan sonrada gelişmeleri yazarım

Lovebug dedi ki...

O kadar güzel duruyor ki eridim burada.

Çok canım çekti

Elinize sağlık.

SeBeBsİz dedi ki...

ya bu çok güzel görünüyorrrrr :)) ilk fırsatta deneyeceğim umarım bu kadar güzel olur :))

SeBeBsİz dedi ki...

eevveeettttt :)) denedim bu güzel tarifi ama bi yer hariç herşey mükemmel oldu! keki tarifindeki gibi yaptım yağlı kağıtla beraber sardım ve soğuttum , ara kremasını yapıp sürmek istediğimde kekim belli belirsiz aralıklarda yağlı kağıttan ayrılmak istemedi ve kırılmalar oldu :( bu da moralimi bozdu tabi :S neyseki sıkıca sardım dolapta 22 saat kadar beklettimve gayet iyi olmuştu ama bu kırılmanın ve yapışmanın sebebini merak ettim açıkcası neyi eksik yapmış olabilirm acaba ???
yardımcı olursanız çok sevinirim, hazır büyük boy peki keklerlede yapılıyormuş ama biraz el emeği olsun istiyorum yediklerimizin ve sunduklarımızın yardımcı olursanız çok mutlu olucam. Şimdiden teekkürler...
Harika bi pasta oldu ayrıca ilk denememe rağmen yinede çok beğenildi ev ahalisi tarafından ;)
sevgilerle...
... ÖZLEM ...

aslı dedi ki...

Ne kadar şık bir pasta olmuş bu böyle. Görüntüsü, sunumu harika olmuş. Biraz emek istiyor ama, değmiş. Ellerinize sağlık, etkinlikte başarılar dilerim.
Sevgiler.

Filiz dedi ki...

ne muhteşem bir pasta,çok da emek istiyor,elinize sağlık:)blogunuzu izlemeye alıyorum,tariflerinizden faydalanacağıma eminim.benim de bir blogum var örgülerimi paylaştığım,ziyaret ederseniz çok sevinirim
filizinevi.blogspot

sevgiler

aslı dedi ki...

çok şık. hayran kaldım. elllerinize sağlık

Adsız dedi ki...

harika olmuş ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

çok güzel gözüküyo eminim tadıda güzeldir

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin