MALZEMELER
- 3 ad enginar (Kişi sayısına göre )
- 3 avuç iç bakla (her enginar için bir avuç)
- 1 ad kuru soğan (minik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım limon suyu
- Dere otu, tuz, su
YAPILIŞI
Enginarları, iç baklaları, pirinci ve soğanı yayvan bir tencereye alalım. Üzerine zeytinyağını, tuzunu ve limon suyunu ilave edelim. Malzemelerin bir parmak üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakalım. Enginarlar yumuşayınca ocaktan alıp dereotunu ilave edelim. Enginarların içine baklalı malzemelerden doldurup servis edelim. Afiyet olsun...
8 yorum:
işte buu nuralpcim ellerine sağlıkkkk harikasın yine..
iç baklasını hiç yemedim..baklayıda sevmiyorum aslında ama ne bileyim :)) belki bir güünn denerimm:))
Canım ellerine sağlık bende bu sene daha açılış
yapamadım harika olmuş öpüyorum...
Gene yapmışsın yapacagını harıka bır görüntü.
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
Ellerine saglik canim
Çok leziz görünüyor ellerinize sağlık..Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşkrler kocaman sevgiler..
Canımm elelrine sağlık bende çok severim....
Sayfamda senş bekleyen şeker bir ödül var...:D
enginarı çok sevmem ama yemeğin görüntüsü harika olmuş. Eeee yemeği sevdiren biraz da görünümdür değil mi. Canım senin için blogumda tatlı bir ödül var...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...