- 4 yumurta
- 1 su bard toz şeker
- 1 çay bard süt
- 1 su bard nişasta
- 1 su bard un
- 1 pk kabartma tozu
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 2,5 su bard süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bard toz şeker
- 100 gr margarin
Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
Öncelikle muhallebi için süt ve un bir tencereye alınır. Muhallebi pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Kek için yumurta ve şeker çırpılır. Ardından süt ilave edilip karıştırılır. Ardından un, nişasta ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökülür. 180 C fırında pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Öte yanda soğuyan muhallebiye toz şeker ve margarin ilave edilir. Mikserle 10-15 dk kadar iyice çırpılır.
Bu arada soğuyan kekimiz, bıçakla ikiye bölünür. İki kat olan kekimizin arasına krema dökülür. Yaydırılır. Kekin üst katı üzerine konup pudra şekeri elenir. İstenilen şekilde dilimlenip servis edilir. Afiyet olsun...
Not: Ben oğlum sevdiği için, muhallebinin çırpılma aşamasında, muhallebiye çikolata ilave ettim. Bu yüzden kremam kahve rengi. Siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz...
4 yorum:
ellerinize sağlık özellikle çocukken bayılırdım alman pastasına.
Ellerine saglik cok nefis olmus...
Ellerine sağlık mükemmel görünüyor. Şu dilime hiç hayır demem vallahi.
ellerine sağlık arkadaşım. çok güzel
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...