Tarifi basit. Elinizde bu aparattan yoksa aşağıda çizdiğim şekilde parmaktan biraz daha kalın bir dal kullanabilirsiniz. Tabi ozaman patates koymadan yanlızca tavuk pişirebilirsiniz.
Gelelim tarife, Bir bütün tavuğumuzu alıyoruz. Güzelce yıkayıp temizledikten sonra kalın etli yerlerine bıçakla çentik atıyoruz. Tuzlayıp aparata yada dala takıyoruz. 18 kg yağ tenekeleri gibi büyük temiz bir tenekeyi üzerine ters kapatıp, etrafında ateş yakıyoruz. Ateşimiz çok kuvvetli olmayacak yoksa tavuk pişmeden yanar. Mangal koru haline gelen ateşimizi tenekenin etrafını kaplayıp 45 dk-1 saat kadar açmadan pişiriyoruz. Sonuçta nar gibi kızarmış inanılmaz lezzetli tavuk hazır halde sizi bekliyor buyrun afiyet olsun...
3 yorum:
o lezzeti tahmin edebiliyorum hiç böyle pişmiş tavuk yemedim ama eminim nefistir. nasıl canım istedi anlatamam.
Eminim süperdir, olsa da yesek
Cok enteresan:) Eminim cok lezzetli olmustur.
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...