- 1 pk etimek (tuzsuz)
- 1,5 kg süt
- 1,5 su bard un
- 1,5 su bard toz şeker
- 1 pk krem şanti
- 1 pk bitter çikolata
YAPILIŞI
Süt, un ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırarak muhallebi pişirelim.
Muhallebi sıcakken üçte birini ayırıp içine bitter çikolata kırıp çikolata eriyene dek mikserle çırpalım.
Öte yanda kalan muhallebi hafif ılınınca içine toz şanti ilave edip mikserle çırpalım. İçine etimekleri küp küp parçalayıp ilave edelim. Muhallebiyle karıştıralım.
Kupların altına çikolatalı muhallebiden biraz dökelim. Üzerine etimekli muhallebi dökelim. Üstüne tekrar çikolatalı muhallebi döküp dolaba kaldıralım. 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun...
Not: Bu tatlı oldukça bereketli. Tatlımın bir kısmını fotoğraftaki gibi kuplara bir kısmınıda borcama koydum. Borcama koyarken çikolata sosu sadece üzerine gezdirdim. Soğuyunca dilimleyip servis ettim. İki türlüde yapılabilir tercih size kalmış...
4 yorum:
ellerine sağlık canımm:)
nefis görünüyor yalancı profiterolün:)
öpüyorum kocamn:)
görüntü harika insan şimdi burda olsada kaşık kaşık yesem diyor.
ellerinize sağlık..
Canımmm tatlıya asla hayır diyemem ellerine sağlık
öpüyorum.
Selam çok pratik ve lezzetli bir tatlı olmuş ellerine sağlık.Seni izlemeye alıyorum.Sevgiler...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...