MALZEMELER
KEK İÇİN
- 4 yumurta
- 4 fincan toz şeker
- 1 fincan süt
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan kakao
- 4 fincan un
- 1 pk kabartma tozu
KREMA İÇİN
- 2 su bard süt
- 1 su bard toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 pk krem şanti
MEYVELER
- Kivi, nar, muz, portakal, mandalina vb (özellikle değişik renklerdeki meyveleri kullanınki dilimlediğinizde renk cümbüşü olsun :)
YAPILIŞI
Kek için yumurta ve şeker çırpılır. Ardından sıvı malzemeler ilave edilip karıştırılır. Kuru malzemeler elenerek ilave edilir elle karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür. 180 C kızgın fırında 15-20 dk pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken rulo şeklinde sarılır. Üzerine bir bez örtülür. Bu şekilde soğuması beklenir.
Öte yanda krema için krem şanti hariç diğer malzemelerle muhallebi pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca toz krem şanti ilave edilip mikserle çırpılır. Pastanın üzeri için 4-5 kaşık krema ayrılır.
Meyveler soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Kremayla karıştırılıp rulo sardığımız kekiminizin bir kıyısına yerleştirilir. (Kekin heryerine meyveli kremayı sürmüyoruz ki dilimlendiğinde yukarıdaki fotoda olduğu gibi meyveli krema ortada kalsın) Yağlı kağıt yardımıyla tekrar rulo sarılıp dolapta en az 1 saat dinlendirilir. Üzerine ayırdığımız krema sürülür. Dilediğiniz gibi süslenip dolapta bir süre daha beklettikten sonra dilimlenip servis edilir. Afiyet olsun...
2 yorum:
Canım ellerine sağlık muhteşem olmuş öpüyorum.
ellerine sağlık canımm..
oğluşuna tekra geçmiş olsun diyorumm..
pasta şahane görünüyor:)
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...