- 250 gr bakla
- Yeterince un
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
- 3 ad domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
YAPILIŞI
Baklaların sap kısımları ayıklanıp kaynar suda haşlanır. Süzülür, tuz+un karışımına balık bular gibi bulanıp kızgın sıvıyağda kızartılır.
Öte yanda domatesler rendelenir, tavaya yağ koymadan kaynatmaya başlanır. Domateslerin durumuna göre 5-6 dk kaynatılır. Salça ilave edilip karıştırılır. Tuzu ve baharatları ilave edilip kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Servis tabağına önce baklalar, üzerine arzuya göre sos gezdirilir. Afiyet olsun...
NOT: Bloğumda bazı yayınlarımın yazıları tam olarak düzgün olmuyor kaymalar oluyor. Bununla ilgili geri dönüş yaparak düzeltmeye çalışsamda malesef sonuç yine aynı oluyor. Bu konuyla ilgili affınızı istiyorum, benden kaynaklı değil yani:)
1 yorum:
ellerine sağlık canım..
olsun arşivinde bulunsun, lazım olur:))
sevgilerimle:)
deniz-kalpkurabiye
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...