Fotoğraf daha önceden:) Ev tatlarında hazırladığım sipariş menüsünde çektiğim fotoğraf.:) Buda özellikle ramazanda iftar sofralarını süslemeye yetecek görsellikte bir aperatif. Haydari lezzeti tartışılmaz zaten:)
Haydariyi bu şekilde hazırlamak istediğimde kafamda bazı soru işaretleri vardı, "ya yoğurt kendini salarsa" "benim yoğurdu süzmem lazım" "ama bu yetmez görüntü olmazsa" vs derken nette araştırma yapayım dedim. Sevgili Hünerli bayanlar bloğunun sahibesi Müge hanımda bu tarifi görünce tamam dedim:) Müge hanım haydarinin içine tereyağ koymuştu bu fikri çalıp kendimce haydariyi hazırladım. Çok mu uzattım:) ozaman buyrun tarife:
MALZEMELER
HAYDARİ İÇİN
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Biraz taze nane
- 1 diş sarımsak (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
- 2-3 yemek kaşığı mayonez (koymak zorunda değilsiniz)
- Tuz
- Yeterince salatalık
YAPILIŞI
Öncelikle haydari için tereyağını bir tavada eritiyoruz. İçine kuru naneleri ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Biraz soğuyunca içine diğer malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz. Krem şanti sıkma torbası yada şırıngasına bu karışımı koyup bi kaç saat bekletiyoruz.
Öte yanda servis saatimize yakın, salatalıkları dilimliyoruz. Üzerine haydari sıkıyoruz. İsteğe göre nane, derotu yada maydonoz yapraklarıyla süslüyoruz. Servis ediyoruz. Afiyet olsun...
2 yorum:
Harika bir görüntü..
haydari peynirli olmaz mı?
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...