- 5-6 AD KABAK
- 1 SU BARD KIRIK PİRİNÇ
- 100 GR KIYMA
- 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES BİBER SALÇASI KARIŞIMI
- 1 DOMATES (KABUĞU SOYULUP KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
- SIVI YAĞ
- TUZ, NANE, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER
- 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA İLE HAZIRLANMIŞ SALÇALI SU
- AZ MİKTARDA SIVI YAĞ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KABAKLAR KABAK OYUCUNUN KIRTIKLI BIÇAK KISMIYLA SOYULUR. DAHA SONRA İKİYE KESİLİR. ORTALARI OYULUR. YIKANIR. TERS KAPATILIP SÜZÜLÜR. ÖTE YANDA DİĞER MALZEMELER KARIŞTIRILIP İÇ MALZEME HAZIRLANIR. KABAKLARIN İÇ KISIMLARINA TUZ SERPİLİR. İÇ MALZEME DOLDURULUR. TENCEREYE DİZİLİR. KABAKLARIN HİZASINDA SALÇALI SU KONUR. TEKRAR ÜZERİNE AZ MİKTARDA SIVI YAĞ GEZDİRİLİR. KISIK ATEŞTE KAPAĞI KAPALI ŞEKİLDE EN AZ 1 SAAT PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...
2 yorum:
Evde çok sevilen bir yemektir.Ben karabiber döker yerim,eşim ise yoğurt...Ellerine sağlık..
tatesal teşekkür ederim... bende çok severek yiyorum. yoğurt üzerine naneyle çok hoş oluyo...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...