9 Kasım 2009 Pazartesi

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER
  • 5 YUFKA
  • 1 SU BARD YOĞURT
  • YARIM SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • 1 YUMURTA

İÇ MALZEMESİ

  • 100 GR KIYMA
  • 5 AD ORTA BOY PATATES (ÇOK MİNİK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 AD KURU SOĞAN (MİNİK DOĞRANMIŞ)
  • TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER
  • ÇOK AZ SIVI YAĞ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE İÇ MALZEMEMİZİ TAVAYA ALIP BİRAZ KAVURUYORUZ. TAMAMEN PİŞMESİNE GEREK YOK. 10 DK KADAR KAVURMAK YETERLİ. SOĞUDUKTAN SONRA, YUFKALARIMIZI DÖRDE BÖLÜP HAFİF YAĞLIYORUZ. İÇ MALZEMEMİZDEN KOYUP SARIP GÜL ŞEKLİ VERİYORUZ. FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ. YOĞURT, SÜT, YUMURTA VE KALAN SIVIYAĞI ÇIRPIP ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. VAKTİNİZ VARSA 1 SAAT KADAR BEKLETEBİLİRSİNİZ. YOKSA HEMEN 200 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

4 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika gözüküyor...

Mutlu haftalar..

Unknown dedi ki...

Böreği çok severim bir de patatesli olunca enfes oluyor. Ellerine sağlık.

nuralp dedi ki...

PEMBE TATLAR, TEŞEKKÜR EDERİM CANIM... GEÇ KALDIM AMA SANADA İYİ HAFTALAR :))

nuralp dedi ki...

MAHPERİ, BENDE SEVERİM BÖREK, EN ÇOK KIYMALI BÖREK VE ISPANAKLI BÖREĞİ SEVERİM BENDE... AMA HERTÜRLÜSÜNÜ SEVEREK YERİM... SAĞOL CANIM...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin