- 5 YUFKA
- 1 SU BARD YOĞURT
- YARIM SU BARD SÜT
- YARIM SU BARD SIVI YAĞ
- 1 YUMURTA
İÇ MALZEMESİ
- 100 GR KIYMA
- 5 AD ORTA BOY PATATES (ÇOK MİNİK KÜP DOĞRANMIŞ)
- 1 AD KURU SOĞAN (MİNİK DOĞRANMIŞ)
- TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER
- ÇOK AZ SIVI YAĞ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE İÇ MALZEMEMİZİ TAVAYA ALIP BİRAZ KAVURUYORUZ. TAMAMEN PİŞMESİNE GEREK YOK. 10 DK KADAR KAVURMAK YETERLİ. SOĞUDUKTAN SONRA, YUFKALARIMIZI DÖRDE BÖLÜP HAFİF YAĞLIYORUZ. İÇ MALZEMEMİZDEN KOYUP SARIP GÜL ŞEKLİ VERİYORUZ. FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ. YOĞURT, SÜT, YUMURTA VE KALAN SIVIYAĞI ÇIRPIP ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. VAKTİNİZ VARSA 1 SAAT KADAR BEKLETEBİLİRSİNİZ. YOKSA HEMEN 200 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...
4 yorum:
Canım ellerine sağlık harika gözüküyor...
Mutlu haftalar..
Böreği çok severim bir de patatesli olunca enfes oluyor. Ellerine sağlık.
PEMBE TATLAR, TEŞEKKÜR EDERİM CANIM... GEÇ KALDIM AMA SANADA İYİ HAFTALAR :))
MAHPERİ, BENDE SEVERİM BÖREK, EN ÇOK KIYMALI BÖREK VE ISPANAKLI BÖREĞİ SEVERİM BENDE... AMA HERTÜRLÜSÜNÜ SEVEREK YERİM... SAĞOL CANIM...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...