BU YEMEĞİMİ SEVGİLİ BİRSEN'İN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI DAVET YEMEKLERİ ETKİNLİĞİNE YOLLUYORUM.
MALZEMELER
- 1 PK TAVUK GÖĞÜS ETİ
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZITOZBİBER, KEKİK
- 1 DİŞ SARIMSAK
- 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI SÜT
İÇİ İÇİN
- 250 GR ISPANAK
- 1 KÜÇÜK BOY SOĞAN
- TUZ
ÜZERİNE
- GALETA UNU
YAPILIŞI
GÜĞÜS ETLERİNİ İNCE SARMALIK DÖVDÜRÜN (İNCELTİN). BAHARAT, EZİLMİŞ SARIMSAK,ZEYTİNYAĞ VE SÜT KARIŞIMINA KOYUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİN.
ÖTE YANDA ISPANAKLARI AYIKLAYIP DOĞRAYIN. SOĞANLA BİRLİKTE KAVURUN.
ETLERİN ORTASINA GELECEK ŞEKİLDE ISPANAKLARI KOYUP SARIN. AÇILMAMASI İÇİN ETLERİ KÜRDANLA TUTTURUP GALETA UNUNA BULAYIN.
TAVADA ÇEVİREREK HER TARAFINI KIZARTIN. DAHA SONRA (PİŞMESİ İÇİN) TAVANIN KAPAĞINI KAPATIN. KISIK ATEŞTE ARASIRA ÇEVİREREK PİŞİRİN. DİLİMLEYEREK YANINDA PİLAVLA SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN...
12 yorum:
Oooo harika bir sunum ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor...
canım ellerine sağlık nefis görünüyor...etkinliğe katıldığın içinde ayrıca çok teşekkür ederim canım...öpüyorum...
ASLI CANIM TEŞEKKÜR EDERİM...
BİRSEN, BEĞENDİNMİ? DAVETİN İÇİN BEN TEŞEKKÜR EDERİM...
Canım,
ellerine sağlık. Nefis bir görüntü.
Sevgiyle kal.
arkadaşım gerçekten harika bir yemek.ellerine sağlık
BÜLBÜLÜNYERİ, TEŞEKKÜR EDERİM CANIM... BENDENDE SEVGİLER...
ALEYNA, BİZDE SEVEREK YEDİK. TEŞEKKÜR EDERİM...
Elinize sağlık çok şık bir görüntü ve tadı da mutlaka süperdir.
Keyfeseyran, güzel yorumun için çok teşekkürler...
ŞU ISPANAKLI SARMANA HASTA OLDUM.AYRICA AŞK PASTANDA HARİKA
IŞIL, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...