15 Şubat 2010 Pazartesi

ISPANAKLI TAVUK SARMA



BU YEMEĞİMİ SEVGİLİ BİRSEN'İN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI DAVET YEMEKLERİ ETKİNLİĞİNE YOLLUYORUM.


MALZEMELER


  • 1 PK TAVUK GÖĞÜS ETİ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZITOZBİBER, KEKİK
  • 1 DİŞ SARIMSAK
  • 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

İÇİ İÇİN

  • 250 GR ISPANAK
  • 1 KÜÇÜK BOY SOĞAN
  • TUZ

ÜZERİNE

  • GALETA UNU

YAPILIŞI


GÜĞÜS ETLERİNİ İNCE SARMALIK DÖVDÜRÜN (İNCELTİN). BAHARAT, EZİLMİŞ SARIMSAK,ZEYTİNYAĞ VE SÜT KARIŞIMINA KOYUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİN.


ÖTE YANDA ISPANAKLARI AYIKLAYIP DOĞRAYIN. SOĞANLA BİRLİKTE KAVURUN.


ETLERİN ORTASINA GELECEK ŞEKİLDE ISPANAKLARI KOYUP SARIN. AÇILMAMASI İÇİN ETLERİ KÜRDANLA TUTTURUP GALETA UNUNA BULAYIN.


TAVADA ÇEVİREREK HER TARAFINI KIZARTIN. DAHA SONRA (PİŞMESİ İÇİN) TAVANIN KAPAĞINI KAPATIN. KISIK ATEŞTE ARASIRA ÇEVİREREK PİŞİRİN. DİLİMLEYEREK YANINDA PİLAVLA SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN...


12 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Oooo harika bir sunum ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor...

birsence dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis görünüyor...etkinliğe katıldığın içinde ayrıca çok teşekkür ederim canım...öpüyorum...

nuralp dedi ki...

ASLI CANIM TEŞEKKÜR EDERİM...

nuralp dedi ki...

BİRSEN, BEĞENDİNMİ? DAVETİN İÇİN BEN TEŞEKKÜR EDERİM...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis bir görüntü.
Sevgiyle kal.

aleyna dedi ki...

arkadaşım gerçekten harika bir yemek.ellerine sağlık

nuralp dedi ki...

BÜLBÜLÜNYERİ, TEŞEKKÜR EDERİM CANIM... BENDENDE SEVGİLER...

nuralp dedi ki...

ALEYNA, BİZDE SEVEREK YEDİK. TEŞEKKÜR EDERİM...

KEYFESEYRAN dedi ki...

Elinize sağlık çok şık bir görüntü ve tadı da mutlaka süperdir.

nuralp dedi ki...

Keyfeseyran, güzel yorumun için çok teşekkürler...

Işıl dedi ki...

ŞU ISPANAKLI SARMANA HASTA OLDUM.AYRICA AŞK PASTANDA HARİKA

nuralp dedi ki...

IŞIL, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin