9 Temmuz 2010 Cuma

PİLİÇ TOPKAPI (pratik)

Piliç topkapıyı değişik şekillerde yapanlar var... Bu şekilde yapılmışını (Allah bi daha göstermesin) oğluşum hastanede yatarken, (iyileşme sürecine girdiğinde) yemek olarak gelmişti. Ozaman görmüştüm.. Gerçi ozaman yiyemiştim doğru düzgün ama şekli ilginç gelmiş, ilgimi çekmişti. Hep denemek istiyordum. Netten bazı tarifler buldum benim aradığım şekilde yoktu, birde bizim ailede fıstıklı kuş üzümlü pilav pek yenmediği için ben kendime göre yaptım. Bu sayede pratik bir piliç topkapı elde ettim... Çokta lezzetli oldu... Tavuk severlere tavsiyemdir...


Ben kendi payıma düşen kısmına (pilavına) çok az kuş üzümü ekledim. Bakalım nasıl olacak diye...:)



MALZEMELER


  • 5-6 ad derili piliç pirzola (ızgaralık hazırlanmış but)

  • 1 su bard pirinç

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Tuz

  • 1 su bard sıcak su

YAPILIŞI


Öncelikle bir tencerede yağlarımızı eritiyoruz. Yıkadığımız pirinçlerimizi ilave ediyoruz. Kavuruyoruz. Ardından tuzunu ve sıcak suyunu ilave edip kapağı kapalı pişiriyoruz. Pilavımız ılınınca pirzolalık etlerimizin derilerini kenarlarını koparmadan dikkatlice cep gibi ayırıyoruz. Pilavımızı deriyle etin arasında kalan cep gibi kısma dolduruyoruz. Fırın tepsimize yerleştiriyoruz. 200 C fırında etler pişine kadar tutuyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun...


Not: Bu yemeği yaparken evde kalan pilavınızıda değerlendirebilirsiniz ancak, o pilav normal su ölçüsüyle piştiği için, fırına konduğunda bi daha pişeceği için tavuğun içindeki pilav fazla pişmiş yumuşak bir pilav olabilir...


Dediğim gibi bu benim piliç topkapım... Eğer orjinal tarifine göre yapmak isterseniz, oktay ustanın sitesini bi ziyaret edin derim...

8 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nefis görünüyor elinize sağlık sevgiler..

istebudurhayat dedi ki...

eline sağlık Nurcan ilk defa gördüm bu tarifi değişik geldi ama tadı şüphesiz harikadır öpüyorum

HADİYE dedi ki...

Selam Nuralp,

Görüntü çok değişik.Dediğin gibi pratikte. Denemek gerek.Ellerine sağlık.Afiyet olsun.

Sevgiler*

YeMeK vAkTi dedi ki...

Oğlunuzua çok çok geçmiş olsun..
Elelrinize sağlık ben genelde zamanla yarıştığım için pratik tarifler tam benliktir:) sevgilerimle çok leziz görünüyor

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok nefis gözüküyor,elinize sağlık..

Defne Kızın Anası dedi ki...

saraylarda aşçı olmalıymışsın canım arkadaşım:) elllerine sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımm:)) yolladığın yorumlarına çok çok teşekkür ederimm anca gelebiliyorum kusuruma bakma:)) öpüyorumm kocamann..

Hadiye dedi ki...

MERHABA,

Ben yaptım harika oldu.Misafirlerim çok beğendiler. Blogumdada yayınladım.Bir kez daha teşekkür ederim paylaşım için.
Sevgiler*

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin