MALZEMELER
- 5-6 ad derili piliç pirzola (ızgaralık hazırlanmış but)
- 1 su bard pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 su bard sıcak su
YAPILIŞI
Öncelikle bir tencerede yağlarımızı eritiyoruz. Yıkadığımız pirinçlerimizi ilave ediyoruz. Kavuruyoruz. Ardından tuzunu ve sıcak suyunu ilave edip kapağı kapalı pişiriyoruz. Pilavımız ılınınca pirzolalık etlerimizin derilerini kenarlarını koparmadan dikkatlice cep gibi ayırıyoruz. Pilavımızı deriyle etin arasında kalan cep gibi kısma dolduruyoruz. Fırın tepsimize yerleştiriyoruz. 200 C fırında etler pişine kadar tutuyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Not: Bu yemeği yaparken evde kalan pilavınızıda değerlendirebilirsiniz ancak, o pilav normal su ölçüsüyle piştiği için, fırına konduğunda bi daha pişeceği için tavuğun içindeki pilav fazla pişmiş yumuşak bir pilav olabilir...
Dediğim gibi bu benim piliç topkapım... Eğer orjinal tarifine göre yapmak isterseniz, oktay ustanın sitesini bi ziyaret edin derim...
8 yorum:
Nefis görünüyor elinize sağlık sevgiler..
eline sağlık Nurcan ilk defa gördüm bu tarifi değişik geldi ama tadı şüphesiz harikadır öpüyorum
Selam Nuralp,
Görüntü çok değişik.Dediğin gibi pratikte. Denemek gerek.Ellerine sağlık.Afiyet olsun.
Sevgiler*
Oğlunuzua çok çok geçmiş olsun..
Elelrinize sağlık ben genelde zamanla yarıştığım için pratik tarifler tam benliktir:) sevgilerimle çok leziz görünüyor
Çok nefis gözüküyor,elinize sağlık..
saraylarda aşçı olmalıymışsın canım arkadaşım:) elllerine sağlık
ellerine sağlık canımm:)) yolladığın yorumlarına çok çok teşekkür ederimm anca gelebiliyorum kusuruma bakma:)) öpüyorumm kocamann..
MERHABA,
Ben yaptım harika oldu.Misafirlerim çok beğendiler. Blogumdada yayınladım.Bir kez daha teşekkür ederim paylaşım için.
Sevgiler*
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...