- 5 ad karnı yarıklık patlıcan
- Yarım kg kuşbaşı et (ben dana eti kullandım)
- 3 ad orta boy domates
- 3 ad sivri biber
- 3 yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz, kırmızı biber, karabiber (ete yakıştırdığınız istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Öncelikle etimiz tavaya alınır. Suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı pişirilir. Daha sonra yağlar ilave edilir. Et kavrulmaya başlar. Doğradığımız biberler ilave edilir. Pişmesine yakın kabuğunu soyup doğradığımız domatesler ilave edilir. Tuzu ve baharatları ilave edilir. Domateslerde pişene kadar kavrulur.
Bu arada patlıcanlar közmatikte veya fırında közlenir. Kabukları soyulup ortaları karnı yarık gibi açılır. İçine saç kavurma yerleştirilir. Fırına verilip 5-10 dk pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun...
NOT: Bu yemekte kullandığınız etin kolay pişmesi (kavurma yaptığınız için) çok önemli. Eğer benim gibi dana eti kullanacaksanız kasabınızdan kolay pişen kısmından isteyin. (bifteklik kısmı gibi) Yada kuzu etini tercih edin.
7 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Tek kelime ile muhteşem. Hayırlı iftarlar.
Saygılar.
canım ellerine sağlık bu patlıcan furyası beni benden alıyor:)) sac kavurmada ne güzel olmuş içinde:))
ellerine sağlık canımm..
patlıcanın her halini çok severim bu tarifte ise görüntü bile yetiyor arkadaşım.ellerine sağluk
Fuat Gencal, sizede hayırlı iftarlar. Yorumunuz ve beğeniniz için teşekkür ederim...
Deniz, sanırım sen patlıcancısın. Ozaman bunu mutlaka denemelisin. Eminim senin ellerinden çıkan lezzetli haline ailende bayılacaktır. Sevgiler canımcım...
Beyhan, sen bu yemeği yap, benide çağar, Sen patlıcanını yersin ben senin için kendimi feda edip etlerini yerim :))
Oyy Oyy bu ne güzel bir lezzet..
Ellerıne fıkrıne sağlık ..
Bereketi bol olsun afiyetle
Güzel Yüreklim !
Sevgiler..
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...