MALZEMELER
- 1 pk yumuşak margarin
- 1 çay bard sıvıyağ
- 1 pk toz kremşanti
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- Aldığı kadar un
İçine 250 gr lokum
Üzerine yeterince pudra şekeri
(NOT: Hamuruna şeker konmuyor)
YAPILIŞI
Öncelikle hamuru için un hariç diğer malzemeleri bir kabta yoğurmaya başlıyoruz. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden az büyük toplar koparıp yuvarlayıp elimizde bastırıyoruz. Ortasına minik doğradığımız lokumlardan koyup kapatıyoruz. Top şeklini verip yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
175 C kızgın fırında hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. Fırından çıkarınca üzerlerine pudra şekeri eleyip dilediğimiz zaman servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Kurabiyelerle birlikte arkadaşlarım için hazırladığım diğer lezzetlerin tariflerinide sizinle paylaşmaya devam edeceğim...
2 yorum:
Nefis görünüyorlar. Ellerine saglik. Sevgiler....
Çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...