- 4 yumurta
- 4 fincan toz şeker
- 1 fincan süt
- Yarım fincan sıvı yağ
- 1,5 pk kabartma tozu
- 6 fincan un
KREMA İÇİN
- 4 su bard süt
- 1 su bard toz şeker
- 6 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 pk krem şanti
ÜZERİNE
- Meyveler (ben kivi, muz ve çilek kullandım sizin hayal gücünüze ve arzunuza kalmış)
- Tart jölesi (paketindeki tarife göre hazırlanıcak)
YAPILIŞI
Kek için önce yumurta ve toz şeker 10 dk kadar çırpılır. Ardından sıvı malzemeler ilave edilip karıştırılır. Ardından kuru malzemeler elenerek ilave edilir ve karıştırılır. Yağlanmış 20-25 cm çapında kek kalıbına boşaltılır. 175 C kızgın fırında pişirilir.
Krema için şanti hariç bütün malzemeler tencereye alınıp muhallebi pişirilir. Ilınmaya bırakılır. Daha sonra toz krem şanti ilave edilip 10-15 dk kadar çırpılır.
Soğuyan kekimiz arzuya göre iki yada üç kata ayrılır. Aralarına krema ve istediğiniz meyveler konur. Pastamızın en üstü kremayla muntazam bir şekilde kaplandıktan sonra meyvelerle süslenir. En son üzerine tart jölesi yapılır ve meyvelerin üzerine gezdirilir. Bu şekilde dolapta en az 3 saat bekletildikten sonra dilimlenip servis edilir.
NOT: Fotoğraflar pastaya tart jölesi koymadan önce çekildi. Yanılma olmasın çünkü jöle koymadan bekletirseniz meyveleriniz kararır. Bu şekilde muhafaza edemessiniz.
3 yorum:
Canım ellerine sağlık pasta süper gerçekten sev
giler.
Ne güzel bir görüntü. Ah şimdi bir dilim olsaydı ne iyi olurdu. Ellerine sağlık.
elinize sağlık süper görünüyor
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...