MALZEMELER
- 1 KG SÜT
- 10 KAŞIK İRMİK
- 12 KAŞIK TOZ ŞEKER
- ÇEYREK PAK MARGARİN
- YARIM PAKET KAKAOLU PETİBÖR BİSKÜİ
- YARIM PAK ÇİKOLATA SOSU
- 3 PAK RULO GOFRET
YAPILIŞI
SÜT, İRMİK, MARGARİN VE TOZ ŞEKER MUHALLEBİ GİBİ PİŞİRİLİR. ILINMASI BEKLENİR. KELEPÇELİ KEK KALIPLARININ KÜÇÜK KALIBINA 5 YEMEK KAŞIĞI KADAR MUHALLEBİ EN ALTA YAYILIR. KALIBIN KENARLARINA RULO GOFRETLER DİZİLİR. DAHA SONRA KALIBIN İÇİNE BİR KAT BİSKÜİ BİR KAT MUHALLEBİ OLACAK ŞEKİLDE MALZEMELER BİTİRİLİR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. ÖTE YANDA YARIM PAKET ÇİKOLATA SOSU TARİFİNE GÖRE PİŞİRİLİR. SOĞUDUKTAN SONRA SOĞUYAN PASTAMIZIN ÜZERİNE YAYILIR. EN AZ 5 SAAT DOLAPTA BEKLETTİKTEN SONRA KALIBIN KELEPÇESİ AÇILIR. DİLİMLENİR SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...