- 1,5 SU BARD İRMİK
- 1,5 SU BARD SÜT
- 1,5 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 SU BARD SICAK SU
- 3-4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YAPILIŞI
YAĞ İRMİKLE BİRLİKTE TENCEREYE ALINIR. PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. O KAVRULURKEN BİR KABA SICAK SU VE TOZ ŞEKER ALINIR. TOZŞEKERİN ERİMESİ SAĞLANIR. SÜT İLAVE EDİLİR. DAHA SONRA ELDE EDİLEN BU SIVI KARIŞIM KAVRULAN İRMİĞE YEDİRİLEREK EKLENİR. 5-10 DK KADAR DEMLENMESİ İÇİN KAPAĞI KAPATILIR. DAHA SONRA SERVİS EDECEĞİMİZ KABA ALINIP ŞEKİL VERİLİR. KESİLİP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
NOT: ARZUYA GÖRE CEVİZ İÇİ VEYA FINDIK İÇİDE KONABİLİR. İRMİKLE BİRLİKTE KAVRULUR.
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...