MALZEMELER
- 2 ORTA BOY PATLICAN
- 2 ORTA BOY KIRMIZI YAĞ BİBERİ
- 2 ORTA BOY YEŞİL YAĞ BİBERİ
- 3-4 DİŞ SARIMSAK
- 3-4 KAŞIK SİRKE (ARZUYA GÖRE DAHA FAZLADA KONABİLİR)
- 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞ
- TUZ
YAPILIŞI
PATLICAN VE BİBERLER FIRINDA YADA ATEŞTE KÖZLENİR. SOYULUR. KÜP KÜP DOĞRANIR. TABAĞA ALINIR. ZEYTİN YAĞ, TUZ, SİRKE VE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLAR İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR. MAYDONOZLA SÜSLENİR. AFİYET OLSUN...
NOT: BEN HERSEYİ MEVSİMİ OLMADIĞI İÇİN DONDURUCUYA KOYDUĞUM KÖZLENMİŞ PATLICAN VE BİBERLERDEN YAPTIM. YUKARDAKİ TARİF MEVSİMİNDE YAPMAK İSTEYENLER İÇİN. DONDURUCUDAN ÇIKARTIP YAPMAK İSTEYENLER SEBZELER BUZUNDAN SALINDIKTAN SONRA ZEYTİNYAĞ, SİRKE, SARIMSAK VE TUZ İLE KARIŞTIRIP YAPABİLİRLER.
4 yorum:
mmmmmm mis mis allahım görüntüye bak.ben çok severim herseyi.eline sağlık akedeşim çok güzel valla.
beyhinkoo... bakıyorum geriden takip ediyorsun beni... noldi saaa ??? :)))
nurcan yağ biberi ne demek közlenmiş biberleremi diyorsunuz
inci hayır közlenmiş biber değil... biberin cinsi adı yağ biberi diye biliniyor. sizin orda başka bi adı varmı bilmiyorum. pazarlarda satılan kalın (etli) büyük biberler oluyor onlara deniyor. kırmızısıda yeşilide oluyor aynı tür biberin... umarım bu açıklamam yeterli olur senin için...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...