MALZEMELER
KEK İÇİN
- 4 YUMURTA
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
- 1 ÇAY BARD SÜT
- 1.5 SU BARD UN
- YARIM SU BARDAĞINDAN AZ FAZLA NİŞASTA
- 1 PK KABARTMA TOZU
KREMA İÇİN
- 2 SU BARD SÜT
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 3 YEMEK KAŞIĞI UN
- YARIM PAKET MARGARİN
- 1 PK VANİLYA
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE İLK AŞAMADA KREMAMIZ İÇİN SÜT, UN VE TOZ ŞEKERDEN MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. KEKİMİZ İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIYORUZ. SÜT VE YAĞ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. UN NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK İLAVE EDİYORUZ. KARIŞTIRIP YAĞLADIĞIMIZ BORCAM TEPSİYE DÖKÜYORUZ. 180 C FIRINDA 30-35 DK KADAR PİŞİRİYORUZ. MUHALLEBİMİZ İYİCE SOĞUYUNCA MARGARİN VE VANİLYAYI İLAVE EDİP MİKSERLE İYİCE ÇIRPIYORUZ. KEKİMİZ PİŞİP İLK SOĞUYUNCA İKİYE BÖLÜYORUZ. BİR KATINI ALT TABAKA OLARAK SERVİS TEPSİMİZE ALIYORUZ. HAZIRLADIĞIMIZ KREMAMIZIN YARIDAN FAZLASINI ÜZERİNE SÜRÜYORUZ. KALAN KREMANIN İÇİNE KEKİMİZİN DİĞER YARISINI UFALIYORUZ. FAZLA MINCIRMADAN HAFİFÇE KARIŞTIRIP ÜZERİNE YAYIYORUZ. ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLÜYORUZ. EN AZ 2-3 SAAT DİNLENDİRİP SOĞUK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
NOT: İÇ KREMA İÇİN DAHA PRATİK YAPMAK İSTEYENLER HAZIR PASTA KREMASIDA KULLANABİLİRLER...
0 yorum:
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...