- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 1 ÇAY KAŞIĞI NANE
- YARIM FİNCAN KADAR PİRİNÇ
- YETERİNCE SICAK SU
- 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
- 1 YUMURTA SARISI
- 1 YEMEK KAŞIĞI UN
- TUZ
YAPILIŞI
YAĞLAR VE NANE KAVRULUR. PİRİNÇLER SICAK SUYLA BİRLİKTE İLAVE EDİLİR. PİRİNÇLER PİŞENE KADAR KAYNATILIR. PİŞTİKTEN SONRA YOĞURT, YUMURTA SARISI VE UN ÇIRPILIR. SICAK ÇORBANIN SUYUNDAN KARIŞTIRILIRAK YOĞURT KARIŞIMI ILIKLAŞTIRILIR. DAHA SONRA BU KARIŞIM ÇORBAYA İLAVE EDİLİR. TUZ İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA ÇORBAMIZ HAZIR... AFİYET OLSUN...
NOT: SICAK SUYUN MİKTARINI GÖZ KARARI KOYDUĞUM İÇİN YAZMADIM. PİRİNÇLERİN PİŞİRİLME NOKTASINDA 2-3 SU BARDAĞI KADAR SICAK SU KOYUN. DAHA SONRA ÇORBANIN EN SON KAYNAMA AŞAMASINDA ÇORBA KOYU OLDUYSA SU İLAVE EDİP İSTEDİĞİNİZ KIVAMA GETİRİP İKİ FIKIR KAYNATIP ÇORBANIZI HAZIR HALE GETİREBİLİRSİNİZ..
2 yorum:
bayılırım yayla çorbasına ama ben yağları ve naneyi ayrıca kavurup hatta bazen azıcık salça ekleyip çorba piştikten sonra üzerine döküyodum tabi ne fark ederki ha ilk koymuşsun ha sonra :) bu arada nuralp ablacım merakımı bağışla ne oldu 2-3 resmi birleştirme işi denedin mi hiç
özgecim evet genelde senin dediğin gibi yapılıyor. bölesi pratik yapımı.. tadında bi fark olmuyor. salça koyarak denemedim hiç yayla çorbasını eminim oda güzel oluyodur. özgecim bugünlerde nete pek vakit ayıramıyorum denemedim ama senin anlattığndan anladım nasıl oluğunu... teşekkür ederim tatlım..
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...