6 Nisan 2009 Pazartesi

KUZU TANDIR

NORMALDE BU YEMEK KUZUNUN BÜTÜN KOLUNDAN YADA İNCİKTEN YAPILIR. BEN DAHA ÖNCE BÜTÜN KOLDAN YAPMIŞTIM BU TARİFLE ÇOK BEĞENİLDİ. BU SEFER EVDE KUZU KOL AMA PARÇA ET VARDI. ONUNLA DENEDİM. YİNE AYNI SONUCU BULDUM:))) TARİFE GELİNCE EMİNİM BİR SÜRÜ YAPILIŞ ŞEKLİ VARDIR. AMA BEN PRATİK VE EV USÜLÜ YAPILIŞINI ANLATICAĞIM. MALZEMELER:
  • 1 AD KUZU KOL
  • 1 BÜYÜK SOĞAN
  • 1 AD HAVUÇ
  • 1 AD ELMA
  • 1 AD PATATES
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ KARABİBER KEKİK
  • AZ LİMON SUYU

YAPILIŞI:

ETLERİ EN ALTA DÜDÜKLÜ TENCEREYE KOYUYORUZ. ELMA PATATES SARIMSAK SOĞAN HAVUCUDA İRİ DOĞRAYIP İÇİNE ATIYORUZ. MALZEMEMİZLE AYNI HİZADA SU KOYUP KAYNAMA SESİ GELDİKTEN SONRA 30 DK PİŞİRİYORUZ. DÜDÜKLÜMÜZÜN HAVASI ÇIKINCA SADECE ETİMİZİ FIRIN TEPSİSİNE ALIYORUZ. TUZ, KARABİBER, KEKİK SERPİP KARIŞTIRIYORUZ. ETİN ÜZERİNE AZCIK LİMON SIKYORUZ. TEPSİMİZE 2 KEPÇE KADAR ETİN SUYUNDAN DÖKÜYORUZ. 220 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. Bİ TARAFI KIZARINCA ÇEVİRİP ÖBÜR TARAFINIDA KIZARTIP HEMEN SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...





2 yorum:

beyhan dedi ki...

hımmmm mis mis bu aralar nedense bir et tutkusu bir et aşkıdır gidiyor bende:) kime benzedim böyle bilmem:) çok güzel olmuş eline sağlık arkadaşım

nuralp dedi ki...

teşekkür ederim. işte şimdi aslına döndün beyhan özlenen beyhan işte bu :))) valla etsiz ve hamur işi olmayan bi hayat düşünemiyorum... nası vercem bu kiloları ben ya :(((

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin