6 Nisan 2009 Pazartesi

AÇMA

PASTANE USULÜ AÇMA (POĞÇA) YAPMAK İSTEYENLER İÇİN....

MALZEMELER:
  • 2 SU BARD ILIK SU
  • YARIM SU BARD ILIK SÜT
  • YARIM SU BARD ILIK YOĞURT
  • 1 SU BARD SIVI YAĞ
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN AYRILCAK)
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞMAYA
  • 6 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • İÇİNE YARIM PK MARGARİN
  • ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI:

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ BİR KABA ALIP KARIŞTIRIYORUZ. UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK YOĞURUYORUZ. KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR OLUNCA MAYALANMASI İÇİN BEKLETİYORUZ. MAYALANAN HAMURDAN MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP RESİMDEKİ GİBİ MARGARİN KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARIP ÇEVİRİYORUZ. YUVARLAK ŞEKİL VERİP TEPSİYE KOYUYORUZ.


220 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİYORUZ. SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN...




4 yorum:

beyhan dedi ki...

valla arkadaşım diye demiyorum ama nurcanın açmalarının üzerine açma tanımıyorum.harika oluyor.bana gelincede yapıcak söz verdi:) vermedide yapar o bilirim:)) eline sağlık

nuralp dedi ki...

sen daha güzelini yaparsında mütevaziliği elden bırakmıyosun.. bak ne dicem ben gelince sen yap açma olmassa seninkiler ben yaparım hahaha :))) (istediğin açma olsun senden kıymetlimi yaparım tabi zevkle)

birsence dedi ki...

şekercim ellerine sağlık....çok nefis duruyor...bende çok severim açma...olsada yesem yani:))) yaptığın herşey birbirinden güzel..ellerine sağlık canım benim...

nuralp dedi ki...

sağol birsencim... senden bunları duymak ne güzel.. senin kadar olmasada bişeyler yapmaya çalışıyorum bende... öpüyorum canım...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin