- 1 SU BARD ARPA ŞEHRİYE
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- YARIM PAK TAVUK BULYON
- TUZ
- SICAK SU
YAPILIŞI
TENCEREMİZE YAĞLARI VE ARPA ŞEHRİYELERİ KOYUP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ. KAVRULAN ŞEHRİYELERİMİZİN AZ ÜSTÜNE ÇIKÇAK KADAR SICAK SU TUZ VE BULYONUMUZU KOYUP KAPAĞINI KAPATIYORUZ. KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ. 10 DK DEMLENDİRİP SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN
2 yorum:
ellerinize sağlık bu yemeğimn bir adı var mı yoksa kendiniz mi keşfettiniz merak ettim. ama çok lezzetli olduğuna eminim
özgecim kendi keşfim (uydurmam) diyemicem. adı arpa şehriye pilavı diye biliyorum. tvdeki yemek programlarındada çok yapıyorlar ordada aynı ismi kullanıyorlar başka ismi varmı bilmiyorum canım.
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...