- 4 YUMURTA
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 ÇAY BARD SÜT
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 3 ÇAY BARD UN
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 1 KG SÜT
- 5 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- 1 PK KAKAO
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- ÇEYREK PAK MARGARİN
YAPILIŞI
İLK ÖNCE KEKİ HAZIRLIYORUZ. BUNU İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA SÜTÜ DAHA SONRA UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KARIŞTIRIP 180 C FIRINDA 15 DK PİŞİRİYORUZ. KEKİMİZ FIRINDA PİŞERKEN MUHALLEBİ İÇİN GEREKEN MALZEMELERİMİZİ MARGARİN HARİÇ TENCEREMİZE KOYUP KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ. MUHALLEBİMİZ KOYULAŞMAYA BAŞLAYINCA MARGARİNİ KATIP KARIŞTIRARAK MARGARİN ERİYENE KADAR PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ İLK SICAKLIĞI ÇIKMIŞ KEKİMİZİ ENİNE İKİYE BÖLÜYORUZ. MUHALLEBİMİZİN YARISINI KEKİN ÜZERİNE YAYIP İKİ AD RULO SARIYORUZ. KALAN MUHALLEBİMİZİDE ÜZERİNE SÜRÜP DOLABA KOYUYORUZ. SOĞUYUNCA DİLİMLEYİP SERVİS YAPIYORUZ. AFİYET OLSUN...
NOT:
BU PASTAYI DAHADA PRATİK YAPMAK İSTEYENLER MUHALLEBİ YERİNE HAZIR KAKAOLU PUDİNG PİŞİRİP KULLANABİLİRLER.
4 yorum:
elin kolun dert görmesin inşallah ne güzel pasta bu pasta yapmaktan hiç anlamam ama yeme kısmını çok ii beceririm olsada şimdi yesem :)
acele yapmışsın ama güzel görünüyor şekerim...ellerine sağlık canım benim öpüyorum seni...
ÖZGECİM ÇOK SAĞOL. DENEMENİ TAVSİYE EDERİM ÇOK BASİT YAPILIŞI... YEME KISMINDA BENDE İYİYİMDİR BU ARADA :)))
BİRSENCİM CANIM SAĞOL.. BENDE ÖPT
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...