MALZEMELER
- 1 SU BARDAĞINDAN AZ KIRMIZI MERCİMEK
- 1 KÜÇÜK BOY PATATES
- 1 KÜÇÜK BOY SOĞAN
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
- YETERİNCE SICAK SU
- YARIM TAVUK BULYON
- TUZ
YAPILIŞI
MERCİMEKLER AYIKLANIP YIKANIP TENCEREYE ALINIR. PATATES VE SOĞAN KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR (VEYA RENDELENİR) SICAK SU KONUP İYİCE PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR. PİŞTİKTEN SONRA BLENDER'DAN GEÇİRİLİR (VEYA KEVGİRDEN) BİR TAVADA YAĞDA UN PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. ÇORBAMIZA KATILIR. İSTENİLEN KIVAMDA DEĞİLSE SICAK SU İLAVE EDİLİP İSTENİLEN KIVAMA GETİRİLİR. BULYON VE TUZ İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
6 yorum:
ohhh sıcak sıcak ne iyi gelir şimdi hava yine bozdu bugün :) bende kırmızı mercimek pişiriyorum bazen ama salçalı un yok içinde bi de havuç rendeliyorum patetes soğanın yanına :) böle hiç yemedim denemk lazım un kavuruncada güzel olur herhalde :) ellerine sağlık
:))) nurcan çok güldürdün beni.eet artık yeni makinenle güzel çekimler yapma zamanın geldiiii.bu haliyle yaptıkların harika görünüyo birde daha güzel fotolar koydun mu ben artık mutfaktan çıkmam sanırım:))
ellerine sağlık arkadaşım.
özgecim çok sağol... senin dediğin çorbadanda yapıyorum oda çok güzel oluyor. bu lokantalardaki mercimek çorbasından... öpüyorum seni canım...
beyhinkoo gülme sana yakışıyor... gülmek sana yakışıyor... laylaylala lalala... öpt
nuralp ablacım kusuruma bakmayacaksın artık cahilim bu konuda biliyorsun :) öğrences, bilmemek değil öğrenmemek ayıp :)
özgecim aşkolsun ne kusuru? aksine seviniyorum yorumlarına ilgine sorularına... öpüyorum...
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...