MALZEMELER
- 1 KG SÜT
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 4 YEMEK KAŞIĞI UN
- YARIM (KÜÇÜK) FİNCAN KIRIK PİRİNÇ
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE PİRİNÇLER BİR KABA KONUP HAŞLANIR. (SÜT İLE HAŞLARSANIZ DAHA LEZZETLİ OLUYOR) DAHA SONRA BAŞKA BİR TENCEREDE TEREYAĞDA UN, KOKUSU ÇIKMAYA BAŞLAYANA DEK KAVRULUR. KARIŞTIRARAK YAVAŞ YAVAŞ SÜT İLAVE EDİLİR. TOZ ŞEKER VE PİRİNÇ EKLENİR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 2 DK KADAR KARIŞTIRARAK KAYNATILIR. OCAKTAN ALINIR. İLK SICAKLIĞININ ÇIKMASI BEKLENİR. MİKSERLE ÇIRPMAYA BAŞLANIR. ÇIRPMA DEVAM EDERKEN YUMURTA SARISI EKLENİR ÇABUKÇA ÇIRPILIR Kİ YUMURTA SARISI PİŞMESİN. 5-10 DK KADAR ÇIRPILIR. KAPLARA ALINIR. ARZUYA GÖRE DÖVÜLMÜŞ FINDIK, BADEM, ANTEP FISTIĞI VB VEYA TARÇINLA SÜSLENİR. DOLABA KONUR. SOĞUYUNCA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
2 yorum:
ay nurcan senin bu uydurma tariflerine hayranım.değişik ve uydurmasyon tarifler konusunda üstüne tanımam :)) kesin çok güzeldir eline sağlık.
uydurmasyon konusunda epey deneyimliyim dimi :)) senin damak tadına uyuyormu bilmem ama güzel oldu kanımca. sütlaç ve keşkül arası bişe :)) seninde güzel yorum yazan ellerine sağlık akedeşim..
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...