21 Mayıs 2009 Perşembe

PİLİÇ MEKSİKA



BU YEMEĞİ İLK OLARAK TV'DE YARIŞMA PROGRAMINDA İZLEMİŞTİM. DİKKATİMİ ÇEKEN DEĞİŞİK BİR YEMEKTİ. HEMEN DENEMEK İSTEDİM VE HARİKA OLDU. ŞİMDİ SIK SIK YAPIYORUM. HERKESE TAVSİYE EDİYORUM VE TARİFE GEÇİYORUM...


MALZEMELER


  • 1 AD TAVUK GÖĞÜS ETİ (BÜFTEK GİBİ DİLİMLENİP İNCELTİLMİŞ)

  • 3-4 DİŞ SARIMSAK (İRİ DOĞRANMIŞ)

  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ

  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI SÜT

  • TUZ, KEKİK, KIRMIZI TOZ BİBER

MANTAR SOTE MALZEMELERİ



  • 500 GR MANTAR

  • 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN YADA TEREYAĞ

  • 2 AD DOMATES

  • 2 AD BİBER

  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER

BEŞAMEL SOS İÇİN



  • 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN

  • 3 SU BARD SÜT

  • TUZ, KARABİBER

1 SU BARD KAŞAR RENDESİ


YAPILIŞI


ÖNCELİKLE MALZEMELER KISMINDA YAZAN MALZEMELERİ TAVUK HARİÇ KARIŞTIRIYORUZ. TAVUK ETLERİMİZİ BU KARIŞIMA KOYUP EN AZ 1 SAAT DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. DİNLENEN ETLERİMİZİ SOSUNU HAFİF SIYITTIRIP FIRIN TEPSİMİZE ALIYORUZ. 200 C FIRINDA PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. ETLERİMİZ FIRINDA PİŞERKEN MANTAR SOTEMİZİ YAPIYORUZ. TENCEREMİZE YAĞ VE DOĞRADIĞIMIZ MANTARLARI ALIP MANTARLAR SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUYORUZ. DAHA SONRA BİBERLERİ VE DAHA SONRA DOMTESLERİ İLAVE EDİP BAHARATINI KATIP SOTEMİZİ HAZIR HALE GETİRİYORUZ. FIRINDA PİŞEN ETLERİMİZİN ÜZERLERİNE BU SOTEMİZİ KOYUYORUZ. TEKRAR FIRINA SÜRÜYORUZ. BEŞAMEL SOSU YAPMAK İÇİN TENCEREMİZE YAĞ VE UNU ALIP UNU KAVURUYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜMÜZÜ İLAVE EDİYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KAŞAR RENDESİNİN YARISINI, TUZUNU VE KARABİBERİNİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. OCAKTAN ALIYORUZ. FIRINDA PİŞMEKTE OLAN MANTARLI ETLERİMİZİN ÜZERİNE BEŞAMEL SOSUNUDA DÖKÜP TEKRAR FIRINA VERİYORUZ. 5 DK KADAR SONRA KAŞAR RENDEMİZİ ÜZERİNE KOYUP KAŞARLAR ERİYENE KADAR FIRINDA TUTUYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN....


NOT: BEN BU YEMEĞİN SON AŞAMASINDA KAŞAR RENDESİNİ İLAVE EDEMEDİM ÇÜNKÜ ELEKTRİK KESİLDİ. GÖRÜNTÜDE KAŞAR RENDESİ O YÜZDEN YOK. BEŞAMELİN İÇİNDE KAŞAR OLDUĞU İÇİN ÇOK FAZLA Bİ EKSİKLİK OLMADI TADINDA. AMA SİZE TAM TARİFİ VERDİM. DİLEDİĞİNİZ GİBİ YAPABİLİRSİNİZ...



5 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

nurcum ellerine saglık gercekten enfes olmuş hemide cok basit hatta şirkette bile yapılabilir öglen yemegi için demi :)
sevgiler nefis olmuş canımcım ,

nuralp dedi ki...

sevilcim çok teşekkür ederim... biraz el oyalayıcı ama gerçekten kolay bir yemek lezzetide bi o kadar harika... öpt

Adsız dedi ki...

bende öğle yemeğinde bir restoranda yedim.çok beğendim.tarifini bulmak için siteye girdim ve sizin tarifinizi gördüm.çok güzel bir lezzet.

Adsız dedi ki...

gercekten emeginize saglık ben üniversite ögrencisiyim verdiginiz tariflere bakarak arkadaslarla yemek yapıyoruz çok saolun

nuralp dedi ki...

Adsız, çok teşekkür ederim. Ne kadar mutlu oldum, bir üniverste öğrencisinin tariflerimden yararlandığını bilmek çok güzel benim için.
Sevgiler... :)

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin