30 Mayıs 2009 Cumartesi

POFUDUK BÖREK

BU BÖREĞİN ADINI BİLMİYORUM BENDE POFUDUK BÖREK DEMEYİ UYGUN BULDUM. TARİFİNE GELİNCE ÇOK BASİT İSTER HAZIRLAYIP DONDURUCUYA ATIN ACİL MİSAFİRLERİNİZE ÇIKARIP PİŞİRİN. İSTERSENİZ YAPTIĞINIZ GİBİ PİŞİRİN. KARAR SİZİN AMA BU LEZZETİ KAÇIRMAYIN DERİM BEN...

MALZEMELER
  • 1 KG YUFKA
  • 1 ŞİŞE MADEN SUYU (SODA)
  • YARIM PAKET MARGARİN ERİTİLMİŞ (SIVI YAĞDA KULLANABİLİRSİNİZ)
  • TUZ
  • İÇİ İÇİN İSTEDİĞİNİZ Bİ MALZEME (BEN PEYNİR KULLANDIM)

YAPILIŞI

MARGARİN, SODA VE ÇOK AZ TUZ KARIŞTIRILIR. BİR YUFKA AÇILIR YAĞLI KARIŞIMDAN HERYERİNE SÜRÜLÜR. İKİNCİ YUFKA ÜZERİNE AÇILIR. ONUN ÜSTÜNEDE YAĞLI KARIŞIMDAN SÜRÜLÜR. DAHA SONRA SİGARA BÖREĞİ GİBİ 8 E BÖLÜNÜR. İÇ MALZEMESİNİ KOYUP SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARILIR. HEMEN PİŞİRİLECEKSE FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİLİP YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. 180-200 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR. PİŞİRİLMİYECEKSE DOLAP POŞETİNDE DONDURUCUYA ATILIR. PİŞİRİLCEĞİ ZAMAN DONDURUCUDAN ÇIKARIP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP PİŞİRİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

4 yorum:

inci dedi ki...

of nurcan of
bu ne sabah sabah
üstelik rejimdeyim
ama sadece 900 gr vermişim :)))
ellerine sağlık müthiş

beyhan dedi ki...

eline sağlık arkadaşcağızım:)) her yağtığın gibi bu nefistir eminim.

nuralp dedi ki...

İNCİ TEŞEKKÜR EDERİM. AH AHH BANA REJİM DEME ÇOK İYİ BİLİRİM ACISINI :))

nuralp dedi ki...

BEYHANCIM SAĞOLASIN...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin