14 Mayıs 2009 Perşembe

TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


PİRİNÇ PİLAVINI BİLMEYEN YOKTUR HERHALDE. AMA YİNEDE TAS KEBABININ YANINDA TARİFİNİ VERMEK İSTEDİM.
MALZEMELER
  • 1 SU BARD BALDO PİRİNÇ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
  • TUZ
  • YARIM BARDAK SÜT
  • 1 BARDAK SU

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE PİLAV TENCEREMİZE SIVI YAĞ VE ŞEHRİYEMİZİ ALIYORUZ. ŞEHRİYELER KAVRULUNCA TEREYAĞ EKLENİR. DAHA SONRA PİRİNÇLER EKLENİR. 2 DK KADAR KARIŞTIRILARAK KAVRULUR. TUZU İLAVE EDİLİR. SÜT VE SICAK SU EKLENİR. KAPAĞI KAPATILIP PİŞMEYE BIRAKILIR. İSTEYEN BULYONDA KULLANABİLİR. AMA BEN ET YEMEĞİNİN YANINA YAPTIĞIM İÇİN BULYON KULLANMA GEREĞİ GÖRMEDİM.

NOT: SÜT PİLAVINIZI BEYAZ YAPAR AYRICA LEZZET KATAR.

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

NURCUM ;
PİLAV SEVMEYEN VARMI BİLMEM AMA BEN SEVENLERDENİM HIMMM HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK
SEVGİLER

nuralp dedi ki...

SEVİLCİM CANIM ÇOK SAĞOL...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin