- 1 pk kedidili bisküi
- 1 su bard şekerli süt
- Çeşitli meyveler (Ben kiraz,şeftali,çilek,muz kullandım)
- 4 su bard süt
- 1 su bard toz şeker
- 1 çay bard un
- 1 pk toz krem şanti
YAPILIŞI
Öncelikle kreması için, krem şanti hariç diğer malzemelerle muhallebi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan muhallebiye toz krem şanti ilave edip 10 dk kadar mikserle çırpıyoruz.
20 cm çapında kelepçeli kalıbımızı alıyoruz. Bisküilerimizin boylarını kalıbımızın kenarlarının boyunda kısaltıyoruz. Kısalttığımız bisküilerimizin şekerli taraflarını süte batırıp kalıbımızın etrafına diziyoruz. Kalan bisküilerimizi süte batırıp kalıbımızın ortada kalan kısmını bir kat bisküi bir kat krema olmak üzere sıra sıra dolduruyoruz. En üstte bir parmak boşluk bırakıyoruz. Buraya meyvelerimizi yerleştiriyoruz. Üzerine tart jölesi yapıp döküyoruz. Soğuyunca dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...
Not: Ben hazır tart jölesi yerine, mısır nişastası+şeker ve suyla jöle yaptım. Tam istediğim gibi şeffaf bir görüntü elde edemedim. Ancak tadında bir fark olmadı. Nasıl yapacağınız sizin arzunuza kalmış...
9 yorum:
nım nım süper görünüyooo
yine harika arkadaşım ellerine sağlık
çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık
canım ellerine sağlıkk çok şeker olmuş pastann:)) bayıldım görünümüne:))
MODA KESH BEĞENMENE SEVİNDİM. BLOĞUMA BIRAKTIĞIN BU İLK YORUMUN İÇİNDE TEŞEKKÜR EDERİM...
BEYHAN'CIM TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM...
UMUTLU HAYAT, BEĞENMENE ÇOK SEVİNDİM. TEŞEKKÜRLER...
DENİZ'CİM SENİN KADAR ŞEKER OLMASADA PASTAMI BEĞENMENE SEVİNDİM. UMARIM DENER TADINIDA BEĞENİRSİN... ÖPÜYORUM CANIM...
Ellerinize sağlık süper olmuş.
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...