30 Eylül 2010 Perşembe

PATATESLİ SODALI POĞÇA




MALZEMELER


  • 1 Pk yumuşak margarin

  • 1 çay bard sıvıyağ

  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılcak)

  • 1 çay bard yoğurt

  • 1 pk kabartma tozu yada bir çay kaşığı soda (karbonat)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Alıdığı kadar un


İÇİ İÇİN


  • 3-4 ad haşlanmış patates rendesi

  • 1 küçük soğan rendesi

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • Tuz



YAPILIŞI



Hamur için un hariç diğer malzemeler bir kaba alınıp yoğrulmaya başlanır. Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.


Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp top şekli verilir. Elde bastırılarak iç malzemesi konup kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı sürülür. 180 C fırında kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun...


2 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Meleğin Mutfağı dedi ki...

hmmm harika görünüyor canım patetesli her şeyi çok seviyorum ellerine sağlık..

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin