13 Şubat 2011 Pazar

KAYIK PATATES MUSAKKA


Patates musakkanın değişik versiyonu... Misafirlerine musakkayı daha şık bir şekilde sunmak isteyenler tercih edebilir. Tamamen doğaçlama yaptığım bir tarif. Daha önce bu şekilde yapan varmıdır bilmiyorum ama bana ait bu tarifi özellikle patates yemeklerini sevenlere sunuyorum :)
MALZEMELER
  • 6 ad orta boy patates (yumurta şeklinde olanları tercih edin)
  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 ad yeşil biber
  • Yeterince sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 6 ad çeri domates

YAPILIŞI

Patatesleri soyup uzunlamasına ikiye bölelim. Orta kısımlarını oyup tuzlu suya koyalım. Bütün patateslere aynı işlemi yaptıktan sonra kızgın sıvıyağda kızartalım.

Öte yanda biraz sıvı yağ ile kıymayı kavurmaya başlayalım. Sırasıyla soğan ve yeşil biberi ilave edelim. Tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra kavrulan harcımızı ocaktan alalım.

Patateslerimizi borcam fırın tepsimize alalım. Çukur yerlerine kıymalı harçtan koyalım. İsteğe göre salçalı su yapıp tepsimize koyduktan sonra 200 C kızgın fırında 20-25 dk kadar pişirelim.

Domatesleri dilerseniz fırından çıkarınca dilerseniz fırına koyarken patateslerin üzerine yerleştirebilirsiniz. Domatesi pişmiş yada çiğ tercih etmenize bağlı...

Maydonozlarla süsleyip sıcak servis edelim.. Afiyet olsun...

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Mevlüt kandilinizi kutlar hayırla vesile olmasını Yüce Allahtan dilerim....

OYA dedi ki...

nasıl güzel görünüyor.ellerinize sağlık...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin