6 Kasım 2009 Cuma

CEVİZ DOLGULU KURABİYELER

MALZEMELER
  • 1 PK MARGARİN
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 YUMURTA (BEYAZI İÇ MALZEMESİNE KULLANILACAK)
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1 TATLI KAŞIĞI YOĞURT
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMELERİ

  • 1 SU BARD DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 1 SU BARD HİNDİSTAN CEVİZİ
  • 1 YUMURTA BEYAZI
  • TOZ ŞEKER

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE YUMUŞAK KIVAMLI ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR. ÖTE YANDA İÇ MALZEMESİDE YOĞRULUR. HAMURDAN CEVİZDEN AZ BÜYÜK TOPLAR KOPARILIR VE AÇILIR. İÇ MALZEMESİNDEN KOYUP KAPATILIR. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: ŞEKLİNİ VERİRKEN ÇOK UĞRAŞMAK İSTEMEYENLER BÜYÜK BİR HAMUR AÇARAK DİKDÖRTGEN KESİP İÇ MALZEMEDEN KOYUP KAPATABİLİRLER. BEN İKİ ŞEKİLDE YAPTIM...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefis görünüyor.Kurabiyelere cevizi çok yakıştırıyorum.Ellerine sağlık.

nuralp dedi ki...

MAHPERİ, EVET BENCEDE... ZATEN CEVİZ NEYİN İÇİNE GİRERSE LEZZETİNİ ARTTIRIYOR DİMİ... TEŞEKKÜR EDERİM...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin