MALZEMELER
- 1 Ad tavuk göğüs eti
- 1 su bard haşlanmış nohut
- 1 su bard haşlanmış buğday (aşurelik buğday)
- 1 kase yoğurt
- 1 ad yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
YAPILIŞI
Tavuk göğüs etini tencereye alıp su ilavesiyle kaynatıyoruz. Tavuk etimiz iyice pişince tencereden çıkarıp didikliyoruz. Didiklediğimiz tavuk etini, haşlanmış nohut ve buğdayı tekrar tavuğu kaynattığımız suyun içine alıyoruz. Kaynatmaya devam ediyoruz.
Öte yanda yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpıp terbiye hazırlıyoruz. Kesilmemesine dikkat ederek çorbamıza ilave ediyoruz.
Kaynamaya başlayınca tuz ilave ediyoruz. Çorbamız koyu kıvamda olduysa bu aşamada sıcak su ilave edip biraz daha kaynatıyoruz.
Servis aşamasında kaselere aldığımız çorbamızın üzerine, kızdırdığımız tereyağ ve kırmızı biberi gezdiriyoruz. Afiyet olsun...
9 yorum:
elinize sağlık.çok besleyici bir çorba olmuş
Ellerinize saglik nefis bircorba .Afiyet olsun canim öpüyorum
hmm ellerine saglik canim,cok nefis olmus...
ellerine sağlık,tam şifa çorbası olmuş..
harika olmuş.ellerinize sağlık
çorbalar benim vazgeçilmezimdir yaz kış buda çok güzel görünüyor arkadaşım ellerine sağlık
ellerine sağlık canımm besleyici lezizi bir o kadarda nefis görünüyor:))
MERHABA ARKADAŞIM SİTEN ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK İLK DEFA UĞRADIM SİTENE BENDE BEKLERİM
Olá, amiga!
Passei para mais uma visitinha...
Hummmmmmmmm! Receita deliciosa!!!
Seu cantinho continua lindo e agradável!
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil
Yorum Gönder
Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...