24 Ocak 2011 Pazartesi

ÇÖKERTME KEBABI




Çökertmedeeen çıktımda Halil'im... :)




Yine ara verdim biliyorum, hatta beni takip edenler artık takip etmeyi bile bıraktı belki...:) Ama bu sefer haklı bir mazeretim var. Oğluşum ameliyat oldu. Uzun zamandır mevzu bahis olan geniz etini aldırdık sonunda... Eminim çocuğu olanlar beni daha iyi anlar, ameliyat öncesi ve sonrası çok stresli bir süreçti. Basit bir ameliyatta olsa o hastane ortamı, çocuğunuzu sizden alıp 1,5 saat ameliyathanede tutmaları vs vs... Neyse uzatmayım çok şükür bitti gitti. Allah dermansız dert vermesin herkesin evladını bağışlasın inş... Daha bir fark göremedik ama iyileşme sürecini tamamladığımızda bu ameliyatın faydasını görürüz inş. Bu ara oğluşla ilgileniyorum, sağolsunlar gelen giden oluyor, kalan küçücük zamanlarımdada bu ara merak sardığım yeni işim pasta kurabiyelerle haşır neşir oluyorum derken zaten fırsat bulamadığım bloğumdan dahada uzak kaldım... Affedildim mi? :)


Hala affetmediyseniz size nefis bir tarifle kendimi affettirmek isterim :) İşte karşınızda çökertme kebabı... Benim gibi et severlerdenseniz mutlaka deneyin derim...




MALZEMELER
Et için:
  • 500 gr julyen dana eti

  • 2-3 yemek kaşığı margarin

  • Tuz, kırmızı biber, karabiber, kekik (arzu ettiğiniz baharatlar)

Patates kızartması için:

  • 4 ad patates

  • Kızartmak için yeterince sıvı yağ

  • Tuz


Sarımsaklı yoğurt için:
  • 1 kase yoğurt

  • 1 diş sarımsak

  • Tuz


Salça sos için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 yemek kaşığı tereyağ



YAPILIŞI


Etleri teflon tavaya alıp kapağı kapalı şekilde suyunu salıp çekene dek pişirelim. Suyunu çekince margarin ve baharatları ilave edip kavuralım. En son tuzunu ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım.


Patatesleri rendeleyip soğuk suda bekletelim. Daha sonra süzüp tuz ilavesiyle karıştırıp kızgın yağda kızartalım. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alalım.


Salçalı sos için, tereyağını bir tavaya alalım. Eriyince salçayı ilave edip kavuralım. Bu aşamada salçanızın kıvamı koyuysa bir iki yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım.


Öte yanda sarımsak, tuz ve yoğurdu çırparak sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.


Servis tabağına önce patatesleri, üzerine sarımsaklı yoğurdu, üzerine etleri ve en son bir miktar salçalı sos dökelim. Tercihe göre yanında pilavla servis edelim. Afiyet olsun...


Not: Yemeğin yağı konusunda endişeleriniz varsa, siz dileğinize göre yağ miktarını ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde de çok fazla yağlı olmuyor, ancak patates kızartması kısmının yağını tahmin edersiniz...

9 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım benim oğluşuna çok geçmiş olsun.....

ellerne sağlık nefis nefis nefisss bir şey bu:))

derya dedi ki...

Canım yokluğumda bıraktığın güzel yorumların için teşekkür ederim.Kebap harika ellerine sağlık kocaman öpüyorum.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

canım oğluşuna çok geçmişler olsun...
bu kebabı çok seviyorum bende:)
ellerin dert görmesinn:))

Leyla Poyraz dedi ki...

canım çok çook geçmiş olsun..iki çocuk annesi olarak seni çok iyi anlıyorum...çökertme kebabını çok öncelerden yapmıştım,harika bir lezzet..seninki de süper olmuş..ellerine sağlık..
Rabbim sağlık sıhhat versin inşallah..sevgiler..

sarımutfak-hande dedi ki...

bende yaptım bunu güzel oluyor ellerine sağlık seninkide çok güzel olmuş

Hayatın Tatları dedi ki...

bende geçenlerde blogunuzda görünce bir akşam yapayım dedim. Ve kısmet düne oldu. Ellerinize sağlık iyiki yaptınız da benimde aklıma düştü bu işe en çokda eşim sevindi o bayılır kebap yemeye...Ellerinize sağlık

Taze Anne dedi ki...

Cok guzel oldu bende yaptim. Sule araciligiyla gordum, bloguma ekledim. Ellerinize saglik

yildiz dedi ki...

Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun

Adsız dedi ki...

cok tskler tarif icin bizzat yaptim cok gzl oldu

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin