10 Haziran 2011 Cuma

DOMATES SOSLU BAKLA KIZARTMASI

Biliyorum geç kaldım biraz ama :) baklalar son demlerini yaşarken bu tarifimi paylaşmak istiyorum. Ben pek fazla bakla sevmem. Yemeğini senede bir kere yaparım oda şifa niyetine:) Zaten onuda bloğuma bile ekleme gereği duymamışım:) Seneye inş :)



Bir komşumdan kızartmasının methini duyup pazarda gördüğüm yerli baklalardan aldım. Hepsini kızartma yapmaya güvenemedim bir kısmıyla yemeğini yaptım bir kısmını kızartmalık ayırdım. Kızartmasını yaptım, domates sosuyla servis tabağına aldım, aman Allahım daha sofranın kurum aşamasında bitecekti:) Bakla demeye bin şahit ister bi yemek oldu:) Bakla sevsin sevmesin herkese şiddetle tavsiye ederek tarifime geçiyorum...:)





MALZEMELER




  • 250 gr bakla


  • Yeterince un


  • Tuz


  • Kızartmak için sıvıyağ
Domates sos için



  • 3 ad domates

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • 1 diş sarımsak

  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber



YAPILIŞI




Baklaların sap kısımları ayıklanıp kaynar suda haşlanır. Süzülür, tuz+un karışımına balık bular gibi bulanıp kızgın sıvıyağda kızartılır.




Öte yanda domatesler rendelenir, tavaya yağ koymadan kaynatmaya başlanır. Domateslerin durumuna göre 5-6 dk kaynatılır. Salça ilave edilip karıştırılır. Tuzu ve baharatları ilave edilip kıvam alıncaya kadar pişirilir.




Servis tabağına önce baklalar, üzerine arzuya göre sos gezdirilir. Afiyet olsun...




NOT: Bloğumda bazı yayınlarımın yazıları tam olarak düzgün olmuyor kaymalar oluyor. Bununla ilgili geri dönüş yaparak düzeltmeye çalışsamda malesef sonuç yine aynı oluyor. Bu konuyla ilgili affınızı istiyorum, benden kaynaklı değil yani:)






1 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım..
olsun arşivinde bulunsun, lazım olur:))
sevgilerimle:)
deniz-kalpkurabiye

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin