14 Mart 2012 Çarşamba

FINDIKLI KAVALA KURABİYESİ

Yoğunluktan çok sık tarif yayınlayamasamda arada bir ses vermek isterim :) Minik oğluşumun doğumgünü telaşınıda atlattıktan sonra derin bir nefes alıp biriken tariflerim arasından bu kurabiyeyi seçtim sizler için. Birsence'de görüp fındıklı olarak denediğim bu kurabiyeyi sizlerde yapıp sevdiklerinizle lezzetli paylaşımlar yapabilirsiniz :)

MALZEMELER
  • 1 paket margarin
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Bir çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bard iri dövülmüş fındık

YAPILIŞI

Hamur yoğurma kabında un ve fındık hariç bütün malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Fındıklarıda ilave edip yoğurduktan sonra merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Ay şeklinde kalıbınız yoksa, bir su bardağı yardımıyla yuvarlak kesin daha sonra yuvarlağı ay şeklinde olacak şekilde su bardağı yardımıyla bir kez daha kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 175 C kızgın fırında pembeleşmeden pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun...

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım günaydın enfes olmuş kurabiyeler ellerine
sağlık öpüyorum.

LeylaK dedi ki...

Çok güzel olmuş,zaten kavala kurabiyesinin tadı çok hoş. ellerine sağlık.

uğur böceklerim dedi ki...

Su yaza girme alarmları canları çalan donemde bile yapılıp yenilesi gorunuyorrrr:(((

zeymurancafe dedi ki...

marketlerde bolca goruyorum bu kurabıyeyı belkı tadına da baktım ama hatırlamıyorum goruntusu guzel ellerıne sağlık

Defne Kızın Anası dedi ki...

heyyy nurcim bende senin gibi oldum da bloguma uğrayamaz oldum ya olacak iş mi bu

bende ödülün var arkedeşim vaktin olursa bi alıver:))

Profiterol Tarifi dedi ki...

Türkiyenin en çok ziyaret edilen yemek tarifleri sitesinde tariflerinizi yayınlayarak tariflerinizin daha büyük kitlelere ulaştırılmasını istermisiniz.
Yemek Tarifleri şeklinde googlede arama yaptıgınızda 4. sırada yer alan yemekgurmesi.com artık blog yazarlarının tariflerine sitede yer veriyor ve tariflerin altına da bloglarınızdaki aynı tarifin adresini koyabiliyorsunuz. yayınladığınız her tarif için blogunuzdaki aynı tarif face sayfamızda paylaşılıyor, bu şekilde hem blogunuzu daha fazla ziyaretçiye duyurmuş oluyorsunuz, hem de sitemize gönderdiğiniz her tarifin altında sizin reklamınızın olmasından dolayı o tarifleri ziyaret eden her ziyaretçi sizin blogunuzdan haberdar oluyor.
Çok önemli: Sitemizde yayınlayacağınız tarifler arama motoru sıralama kriterlerine uygun olarak tarafımızca düzenlendikten sonra yayınlanacağından göndereceiniz tariflerin büyük bir kısmı zaten google üzerinde 1. sayfada listelenecektir. Sitemizdeki herhangi bir konu altına yorum yazmanız yeterlidir. sizinle iletişim kurulacakır.

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin